Hoofdinhoud

De Bijbel mee op vakantie!?

Nog even dan is het zomervakantie. Geen school meer, wat langer in pyjama in de ochtend en wat langer opblijven in de avond. En natuurlijk genieten van buiten spelen en buiten eten.

In de zomervakantie loopt alles altijd wat anders. De gewone structuur is weg. Soms schiet het Bijbellezen er dan bij in. Misschien ga je minder naar de kerk en lijkt het alsof je ook even vakantie neemt van de kerk en de Bijbel.

Hoe kun je toch bezig blijven met de Bijbel? We zetten een aantal leuke producten op een rij die perfect passen bij zo’n vakantieperiode waarin alles een beetje anders gaat.

1. Bijbel Basic Zomer Doeboek

Een wereld van verschil staat boordevol leuke info uit de Bijbel en steekt in op verschillen in culturen en gebruiken. Vanwege de lage prijs ook aantrekkelijk als cadeautje namens kerk, kinderclub, kamp of vakantiebijbelweek.

zomer doeboek

Ga op reis samen met verschillende Bijbelse figuren:

  • Word samen met Daniël en zijn vrienden uitgenodigd bij de koning.
  • Ontdek hoe het Joodse weesmeisje Esther koningin wordt van Perzië.
  • Ga mee met Jona in de buik van de vis.
  • Praat samen met Jezus met de Samaritaanse vrouw.
  • Keer met het volk Israël terug naar hun eigen stad, Jeruzalem.
  • Reis met Johannes af naar het eiland Patmos.

2. Gratis Zomer Doeboek

Het is zomer; je kinderen spelen veel buiten. Misschien ga je wel met ze op vakantie. Hoe zorg je ervoor dat de Bijbel regelmatig open gaat tijdens de vakantie?

Met dit gezellige zomerdoeboek gaan je kinderen speels aan de slag met de Bijbel.

3. Vakantiebingo

Ga deze vakantie samen op ontdekkingstocht in Gods schepping. Genietend van al het moois, geks en soms ook minder leuke dingen die door God gemaakt zijn (🦟 die vervelende muggen bijvoorbeeld, heb jij ze al ontdekt?).

Heb je bingo? Praat dan samen verder over wat je allemaal ontdekt hebt aan de hand van de vragen.

4. Lees de Bijbel als Grafic novel

Een heerlijk boek voor kinderen vanaf 8 jaar. In deze ‘Buitengewone Bijbel’ worden zestig verhalen uit de Bijbel aan elkaar verbonden door middel van pijltjes, vragen en supergrappige tekeningen. Zo heb je de Bijbel nog nooit gelezen! Perfect voor mee op vakantie!

5. Voorleesbijbel voor jou

Lees samen voor het slapen gaan in de tent, vakantiehuisje of thuis, uit de Voorleesbijbel voor jou.
In deze Voorleesbijbel voor jou staan meer dan 30 bekende en minder bekende verhalen uit de Bijbel. Het zijn spannende, mooie, grappige en soms zelfs verdrietige verhalen over mensen die allemaal iets kleins of groots deden omdat God dat aan hen vroeg.

6. Bijbel ontdek doeboek

Ga samen met je tiener aan de slag met die leuke Bijbel ontdek doeboek.
In dit doeboek ga je op een speurtocht door de Bijbel en leer je de verschillende kanten van God kennen. Je hoeft niet stil te zitten, maar je gaat zelf aan de slag. Je gaat ontdekken wat God zegt over zichzelf en wat mensen uit de Bijbel vertellen over God. En je gaat nadenken over wie God is of kan zijn voor jou. Van dit invulboek kun je echt je eigen boek maken.

7. Speel een Bijbels-gezelschapsspel

Neem Rondje Bijbel mee in de koffer en fiets rond je Bijbel.  Ontdek inspirerende thema’s, verhalen en figuren. Deel wat je raakt en doe opdrachten tegen de klok. Met een portie geluk en een vleugje geestkracht verover jij misschien wel de gouden trui en help je jouw Bijbelse wielerploeg aan de overwinning.

Rondje Bijbel is een gezellig gezelschapsspel voor drie tot zeven Bijbelontdekkers vanaf zeven jaar. Het opent levendige gesprekken en verbindt spelenderwijs je familie, vrienden of vereniging rond de Bijbel.

8. Ga op reis naar Jeruzalem

In dit christelijke spel Op naar Jeruzalem ben jij die toerist. Je wilt in zoveel mogelijk plaatsen wetenswaardigheden verzamelen uit de hele geschiedenis.

Maar je reis is niet zonder problemen. Je kunt vertraging oplopen en dat kan je wetenswaardigheden kosten. Laat dat je niet overkomen!

Deel dit bericht

Laat je verder inspireren

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hidden
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.