Hoofdinhoud

Bijbels gezelschapsspel

Spelenderwijs de Bijbel ontdekken terwijl je er rond fietst. Dat is de vrolijke kracht van Rondje Bijbel. Alles in dit spel draait letterlijk rond de Bijbel. En zo doet de Bijbel je familie, (jongeren)groep, klas of Bijbelkring bewegen.

Rondje bijbel

Je eigen Bijbel krijgt een centrale plek in het spel. Alsof je hem voor het eerst gaat openen en nieuwsgierig bent naar de schatten die je erin zult vinden.

Over het spel

Fiets rond de Bijbel en (her)ontdek een waaier aan inspirerende thema’s, verhalen en figuren. Deel wat jou raakt en doe opdrachten tegen de klok. Met een portie geluk en een vleugje geestkracht verover je misschien wel de gouden trui en help je Bijbelse wielerploeg aan de overwinning.

Geloof het of niet, maar jij bent de ploegleider van een Bijbelse wielerploeg. Je favoriete renner staat aan de start van Rondje Bijbel, een bijzondere wielerwedstrijd. Die wedstrijd bestaat uit twee rondes trappen langs berg- en dalkaarten. Onderweg lees je stukjes uit de Bijbel, geef je antwoord op bijzondere vragen en doe je leuke opdrachten tegen de tijd. Als beloning voor het gezwoeg geeft een Mannamanna-kaart de renner een duwtje in de rug. Halverwege houden we een rustdag en aan het einde van de race een eindsprint. O ja, tijdens de race groeit ook je wielerploeg. Maar de Gouden Trui blijft het hoofddoel. Die is voor de eerste renner van het peloton bestemd. Maar die kan tot op het allerlaatste moment nog van schouders veranderen…

Terwijl u met Mozes of Maria vrolijk jaagt op de gouden trui ontstaan er boeiende babbels die spelers verbinden.

Praktisch

De speldoos bevat een overzichtelijk boekje met de speluitleg en een boekje met meer info over de Bijbelse renners. Daarnaast is de doos goed gevuld met heel wat ronde kaarten; Bergkaarten (in acht verschillende thema’s) voeren je naar een Bijbelfragment. Wielies zijn de zes kaarten met open vragen die je helpen om iets persoonlijks te delen bij een Bijbelfragment. Dalkaarten bevatten leuke opdrachten om binnen de twee minuten te vervullen. De altijd-positieve mannamanna belonen de inspanning en stuwen je vooruit. Daarnaast zijn er nog enkele bijzonder kaarten; een rustdag bevat een samenwerkingsopdracht en bij een eindsprint speelt iedereen tegen elkaar. De gouden trui is voor de eerste renner in koers. En de mooiste kaarten zijn de prachtig geïllustreerde Bijbelse renners

Thema’s

De acht thema’s met berg- en dalkaarten hebben elk een eigen kleur. De namen van de thema’s zijn helaas niet in het boekje met de spelregels terechtgekomen. Daarom staan ze hier mooi op een rijtje:

thema's

Let op!

Voor dit spel heb je een Bijbel nodig, waarin hoofdstukken en verzen genummerd zijn. Deze is niet inbegrepen. Houd ook wat schrijfgerei en papier bij de hand.

Rondje Bijbel is een gezellig gezelschapsspel voor drie tot zeven Bijbelontdekkers vanaf zeven jaar. En bestaat ook een spelvariant voor groepen van zes tot veertien spelers. Een gemiddeld spel duurt ongeveer één uur.

Naargelang het gezelschap of de groep waarmee je speelt, kan je het spel aanpassen of voorbereiden. Zo is het spel prima speelbaar voor een grote diversiteit aan groepen en leeftijden.

Rondje Bijbel

€ 29.95

Deel dit bericht

Laat je verder inspireren

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hidden
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.