Hoofdinhoud

Bidden met je hand – 2

Na bidden met je duim gaan we aan de slag met de volgende vinger: bidden met je wijsvinger. In onze serie staat de wijsvinger voor ‘God danken’.

Cadeaus

Op tafel staat een cadeau. Nieuwsgierig willen de kinderen weten wat er in zit, uiteraard. Wanneer ze het uitpakken, blijkt het een bakje vol met lekkernijen te zijn. Leuk! Dat wordt direct opgegeten, met blije gezichten erbij. Terwijl we het lekkers opeten, praten we over cadeaus. Van cadeaus worden we blij, cadeaus zijn leuk, voor cadeaus zijn we dankbaar en zeggen we ‘dankjewel’.

Luister het liedje ‘Duizend cadeautjes’. God geeft ons elke dag ‘duizenden cadeautjes’; wat een boel redenen om blij van te worden, om dankbaar te zijn, om dank U wel te zeggen tegen God!

Geef de kinderen een papier met een leeg cadeau erop geprint. Aan hen de taak om in dat cadeau allemaal ‘cadeautjes’ te tekenen die zij hebben gekregen. Allemaal zegeningen waar zij blij van werden, spulletjes die ze hebben gekregen, of niet-tastbare dingen in hun leven.

Dank-abc

Lees samen Psalm 100, een echte dank-psalm. En in de hand die de kinderen vorige week maakten, schrijven ze in de wijsvinger nu het woord voor deze week.

1Een lied om God te danken. Laat iedereen juichen voor de Heer! 2Eer de Heer met vreugde. Kom bij hem met een vrolijk lied. 3Zeg: ‘Ja, de Heer is God. Hij heeft ons gemaakt. Wij zijn van hem, wij zijn zijn volk. Hij zorgt voor ons, zoals een herder voor zijn schapen zorgt.’ 4Kom naar zijn tempel om hem te danken. Kom in zijn huis en zing voor hem. Dank hem en prijs hem. 5De Heer is goed. Zijn liefde duurt eeuwig, hij blijft altijd trouw.

Tot slot leg je een groot vel papier op tafel. Alle letters van het alfabet worden er op geschreven. Van A tot Z, van begin tot eind, want we hebben altijd reden om dankbaar te zijn. Laat je hersens : kunnen jullie met elkaar bij elke letter van het alfabet iets bedenken waar je dankbaar bent? Een dank-abc, vol redenen tot dankbaarheid naar onze God!

Geschreven door Erika van Nes.
Dit blog gebaseerd op een blog van Erika en verscheen eerder op zoekennaarhetgoede.nl.
Erika van Nes is theoloog en moeder van 3 kinderen. Ze schrijft o.a. over geloofsopvoeding, & hoogbegaafdheid.

Deel dit bericht

Laat je verder inspireren

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hidden
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.