Hoofdinhoud

Wie? Wat? Waar! Gezinsdagboekje voor de veertigdagentijd

De veertigdagentijd gebruiken om ook met je kinderen bewust toe te leven naar Pasen? Het kan met het gezinsdagboekje Wie? Wat? Waar!. Elke week sta je stil bij een eigenschap van Jezus. 

Ben je nog op zoek naar een toegankelijke en kindvriendelijke manier om invulling te geven aan de veertigdagentijd in je gezin? Dan kan dit boekje uitkomst bieden. Het is ontwikkeld door de mensen die ook de kindernevendienstmethode Bijbel Basics ontwikkelen. Dit boekje voor thuis sluit dan ook naadloos aan bij het programma dat op zondag in veel kerken wordt aangeboden. Maar ook als je kerk geen gebruik maakt van Bijbel Basics, kun je prima uit de voeten met dit gezinsdagboekje thuis. Het is een aanrader voor gezinnen met kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar.

Wie is Jezus

In Wie? Wat? Waar! staat de vraag wie Jezus is centraal. Wie is Hij als persoon, wat zijn zijn eigenschappen en wat zeggen de mensen over Hem. Maar ook zijn boodschap, wat Hij vertelt over Gods nieuwe wereld en hoe we ons zouden moeten gedragen worden behandeld. En uiteraard staat het boekje ook stil bij wat Hij deed. Dat de uitspraken die Hij deed over zichzelf en over de dood die Hem te wachten stond, waar bleken te zijn.

Het product bestaat uit een poster en een boekje. De poster lijkt op een kerkraam. Elke week open je een van de zeven vensters. Een leuke activiteit voor het jongste kind in jullie gezin.

Voor elke week

Het boekje is echt een gezinsboekje. Voor elke week in de vastentijd staat er één verhaal centraal. Dat kun je op zondag lezen, maar natuurlijk ook op elke andere willekeurige dag in de week. Bij dat verhaal staan vragen die allemaal met een W beginnen. Het zijn multiple choice vragen. Wanneer jullie de juiste antwoorden ontdekken, ontstaat er vanzelf een woord. Een mooi begrip om samen met de kinderen nog eens over door te praten.

Voor de laatste week voor Pasen, ook wel de Stille of de Goede Week genoemd, is er voor elke dag een stukje uit de Bijbel om te lezen. In deze laatste week komen de dagen als Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Stille Zaterdag allemaal bewust aan bod.

Het boekje sluit af op Eerste Paasdag, waarop je samen het paasfeest kunt vieren. Thuis én in de kerk.

Enthousiast geworden? Je kunt het boekje en de poster bestellen.

Veertigdagenposter en boekje voor gezinnen

€ 2.99

Deel dit bericht

Laat je verder inspireren

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hidden
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.