Hoofdinhoud

Wat een geluk

Op weg naar de Eerste Communie

‘‘Ga je mee?’ vraagt God.
Waarheen?’ vraag ik.
‘Ik ben de weg’ zegt God.
‘Hier ben ik’ zeg ik op een dag
en trek mijn schoenen aan.
‘Wat een geluk’ zegt God.
‘Wat een geluk’ zeg ik.

Dit vrolijke boekje betrekt het hele gezin bij de voorbereiding op de Eerste Communie. In dit boekje vind je zes verhalen van Jezus om samen te lezen. Het zijn zes stappen om Jezus, het geloof en de bijbel beter te leren kennen. Bij elk verhaal staan weetjes, vragen, opdrachten of spelletjes. De zes stappen werken het best als je ze samen zet, en er ook echt even de tijd voor neemt. Spreek samen af wanneer je tijd maakt voor een nieuw verhaal. Gebruik daarvoor de handige samen-op-weg-kalender in dit boekje. Het boekje bevat ook extra themapagina’s over de eerste communiede eucharistieviering en de Bijbel.

Speciaal voor de (groot)ouders maakten we bij elk verhaal een inleiding. Zo kun je je goed voorbereiden op het samenleesmoment. Want een feest voorbereiden doe je het beste samen!

Dit boekje is een uitgave van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap. Er is gebruik gemaakt van verhalen en illustraties uit de Samenleesbijbel Junior, aangevuld met allemaal extra materiaal dat speciaal geschreven is voor de kerkelijke context van Rooms-Katholiek Vlaanderen.

Wat een geluk

€ 5

Ontdek meer Bijbels voor schoolkinderen.

Deel dit bericht

Laat je verder inspireren

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hidden
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.