Hoofdinhoud

Vier samen met je gezin het (laatste) avondmaal

Deze methode geschikt is voor gelovigen met een protestants-evangelische achtergrond

Als Pasen nadert is het een prachtig moment om de betekenis van het Laatste Avondmaal te delen met je dierbaren. Net zoals Jezus dit speciale moment deelde met zijn leerlingen, kun je als gezin samenkomen en deze gedenkwaardige gebeurtenis vieren. 

Hierbij nodigen we je uit om samen met je gezin aan tafel te gaan en het Laatste Avondmaal te herdenken (Matteüs 26:17-30). Maar hoe pak je dit aan op een manier die past bij de ontwikkeling van jouw kinderen, én bij de heiligheid van dat moment?

Creëer een fijne setting
Dek de eettafel of salontafel. Gebruik mooie servetten en/of bijzonder servies, zodat de kinderen merken dat dit een bijzonder moment is. 

Bid en dank samen

Start jullie gezinsmoment met een gezamenlijk gebed, waarin je God dankt voor zijn onvoorwaardelijke liefde en het offer van Jezus (Efeziërs 5:20). Neem de tijd om dankbaarheid uit te spreken voor elkaar, vrienden, familie en alle andere zegeningen die jullie van God hebben ontvangen. Geef de kinderen ook de tijd en veiligheid om hun dankbaarheid uit te spreken.

Breek het brood
Serveer tijdens deze maaltijd brood en druivensap, als symbool voor de wijn (Marcus 14:22-24). Leg op een eenvoudige manier uit hoe Jezus het brood brak en wijn deelde met zijn vrienden als een teken van Zijn liefde en offer. Je kunt dit voordoen of deze taak aan een van de kinderen uitbesteden. Ook delen jullie de beker met elkaar. 

Reflectie en Liefde
Sluit het moment af door stil te staan bij de betekenis van het avondmaal in jullie leven. Herinner elkaar eraan hoe belangrijk liefde, gemeenschap en opoffering zijn in jullie gezin. Spreek uit hoe jullie de komende week of maand met elkaar willen samenleven en wat jullie voor anderen kunnen betekenen.

Heel veel zegen en plezier bij dit bijzondere samenzijn! Het is een gelegenheid om de liefde en eenheid binnen je gezin te vieren. Ons gebed is dat deze ervaring de betekenis van Pasen verdiept in jullie gezin.

Deel dit bericht

Laat je verder inspireren

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hidden
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.