Hoofdinhoud

Vakantie leesplan

Vakantie geeft je de tijd om bewust te genieten. Het is ook een moment om je te bezinnen en te reflecteren.

Er is in het leven genoeg waar we ons zorgen over maken. Gelukkig is er ook veel om dankbaar voor te zijn. In dit leesplan staan de warme woorden van Paulus aan de Filippenzen centraal. We hopen dat je er door geïnspireerd mag raken.

Paulus aan de Filippenzen

‘Vreugde, vreugde, louter vreugde’ – ken je dat prachtige lied op een melodie van Beethoven? Hetzelfde kopje zou je boven de brief van Paulus aan de Filippenzen kunnen zetten. Paulus raakt er maar niet over uitgepraat hoe blij hij is – met de liefde van God, met het goede nieuws over Jezus Christus, met het geloof van de Filippenzen en de hulp die zij hem hebben aangeboden. Al die blijdschap lijkt helemaal niet te passen bij de plek van waaruit Paulus deze brief schrijft: geen fraai vakantieadres, maar de gevangenis in Efeze of Rome.

Of misschien toch wel? Door zijn gevangenschap kan Paulus niet meer van de ene naar de andere plek trekken om het goede nieuws te verkondigen. Hij is gedwongen om stil te zitten en helemaal afhankelijk van wat anderen over hem beslissen. Maar juist in die situatie ervaart hij hoe krachtig het evangelie eigenlijk is, en hoe blij hij ervan wordt. Zijn gevangenschap geeft hem de kans om na te denken over de dingen die er echt toe doen. En hij merkt: als ik me op Christus blijf richten, ervaar ik een vrede en een vreugde die losstaat van mijn omstandigheden, en die ‘alle verstand te boven gaat.’

Door zijn gevangenschap kan Paulus niet meer van de ene naar de andere plek trekken om het goede nieuws te verkondigen. Hij is gedwongen om stil te zitten en helemaal afhankelijk van wat anderen over hem beslissen. Maar juist in die situatie ervaart hij hoe krachtig het evangelie eigenlijk is, en hoe blij hij ervan wordt. Zijn gevangenschap geeft hem de kans om na te denken over de dingen die er echt toe doen. En hij merkt: als ik me op Christus blijf richten, ervaar ik een vrede en een vreugde die losstaat van mijn omstandigheden, en die ‘alle verstand te boven gaat.’

Dit leesplan is ontwikkeld door het Nederlands Bijbelgenootschap.

Lengte: 14 dagen
Tijd per dag: 5-10 minuten.

Start leesplan

Dit leesplan vind je in de app Mijn Bijbel. Lees je dit op je telefoon? Klik dan eenvoudig op onderstaande link. Gebruik je nu een desktop? Pak dan je telefoon erbij, download de app Mijn Bijbel gratis via Google Play of App Store en zoek het leesplan in het overzicht van de leesplannen. Schrijf je in voor dit leesplan en ontvang elke dag een notificatie met de nieuwste aflevering!

Of lees het leesplan via debijbel.nl

Deel dit bericht

Laat je verder inspireren

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hidden
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.