Hoofdinhoud

Overstromen van Liefde

Met deze opdracht uit Blik omhoog van Jessica Leeffers kun je op een leuke manier als gezin stil staan bij de betekenis van Pasen.

Benodigdheden:

  • keukenrol
  • finliner
  • schaaltje water

Johannes 3:16

16Want Gods liefde voor de mensen was zo groot, dat hij zijn enige Zoon gegeven heeft. Iedereen die in hem gelooft, zal niet sterven, maar voor altijd leven.

Praten

Lees samen de Bijbeltekst van deze week. Hoe groot is Gods liefde? God gaf Zijn Zoon om te sterven aan het kruis en weer op te staan, zodat wij gered konden worden van onze zonden. Om stil van te worden. Geloof jij in de Here Jezus? Dan mag je weten dat je bij Hem hoort en dat je eeuwig mag leven.
Zou jij Gods liefde aan andere mensen kunnen doorgeven? Hoe?

Doen

Pak allemaal een stuk keukenrol of een papieren servet. Teken met blauwe balpen een hartje op een kwart hoogte. Kleur het hartje in met rode stift of fineliner. Teken met blauwe balpen nog een paar
kleine hartjes op een kleine afstand boven het rode hartje. Kleur deze niet in! Houd het papier met de onderkant in het schaaltje water. Het water trekt naar boven en… kijk wat er gebeurt.

Tot slot

Als ons hart gevuld is met Zijn liefde, dan stroomt die ook door naar de mensen om ons heen! Soms zelfs zonder dat je het merkt. Maar anderen kunnen dat wel aan jou merken. Mooi hè. Zo mogen we uitdelen aan anderen van wat we zelf van God gekregen hebben. Daar word je zelf ook blij van. Dank samen dat de Here Jezus ook voor jouw zonden gestorven is.

Tip

Wil je nog meer doen, dan kun je lootjes trekken met elkaar. Je mag dan een hele week in het geheim voor die persoon verrassingen bedenken of die ander helpen. Maar dan natuurlijk zonder dat de ander door heeft dat jij hem of haar getrokken hebt! Kleine kinderen kun je erbij helpen. Laat ze een tekening maken en stiekem verstoppen in iemands kamer of iets dergelijks. Het zit hem in kleine dingen.

Blik omhoog

Blik omhoog is gemaakt door Jessica Leeffers. Onder de naam Momentjess maakt zijn mooie producten voor gezinnen. Het blikje bevat 26 spelletjes en activiteiten voor het hele gezin, met de Bijbel als basis. Een mix van lol maken en serieus nadenken. Momenten met diepgang, maar ook gezelligheid. Veelal kort maar krachtig en vooral makkelijk uitvoerbaar.

Ga voor het blikje en een inkijkexemplaar van deze opdracht naar momentjess.nl

Jessica Leeffers

Jessica Leeffers is getrouwd en moeder van twee dochters en een zoon. Enige jaren gelden besloot zij haar hart te volgen door een idee voor het ontwikkelen van gezinsmomenten concreet te maken. Dit resulteerde in het vrolijke blikje “Blik omhoog. Jessica heeft een verlangen om mensen en speciaal gezinnen te inspireren om tijd te maken voor elkaar en voor God, en hierdoor relaties te versterken. Vanuit dit verlangen heeft zij inmiddels al meerdere producten op de markt gebracht voor ouders en kinderen via haar eigen onderneming www.momentjess.nl

Deel dit bericht

Laat je verder inspireren

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hidden
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.