Hoofdinhoud

Mijn Peuterbijbel

Mijn Peuterbijbel is een verrassend en verzorgd voorleesboek. Want wat kunnen peuters ook verrassend uit de hoek komen! In hun wereld is alles mogelijk en dat delen ze graag met de mensen om hen heen. In hun eigen tempo ontdekken peuters de wereld van taal, kleuren, vormen, dieren, muziek en emoties. Juist daarom is voorlezen aan kinderen in de leeftijd van 1,5 tot 4 jaar zo belangrijk. Voor de algemene ontwikkeling, maar ook omdat het een moment van persoonlijke aandacht is.

Raakvlakken met de ontwikkeling van peuters

Bij het maken van Mijn Peuterbijbel is dit een van de uitgangspunten geweest. Dit product brengt een ruim aanbod van bijbelverhalen in beeld, waarbij auteur Melanie van der Peut heeft gezocht naar raakvlakken met de ontwikkeling van peuters. In alle verhalen zitten verschillende elementen waarbij het kind actief betrokken wordt. De illustraties van Michel de Boer spelen in op herkenbare emoties en bevatten elk een zoekopdracht, iets wat kinderen direct oppakken.

Ruim 50 verhalen

Dit is de eerste peuterbijbel van Nederlandse bodem, en bevat ruim 50 verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament. Een waardevol boek om op een vast moment samen uit te lezen.

Mijn Peuterbijbel

€ 28.50

Neem alvast een kijkje met dit inkijkexemplaar.

Interview met Melanie van de Peut

De vraag waarom er naast alle kinderbijbels die er al zijn nog een peuterbijbel moest komen, kan Melanie vlot beantwoorden. “Peuters zijn echt anders dan kinderen boven de 4 jaar. Ze hebben een veel kortere spanningsboog, en daarom moesten de verhalen in Mijn Peuterbijbel kort zijn. Verder wil je peuters op een zo eenvoudig mogelijke manier bekend laten raken met nieuwe begrippen, zodat ze snappen waarover het gaat. Andere kinderbijbels zijn voor hen al snel te hoog gegrepen.”

Lees het gehele interview met de EO.

Deel dit bericht

Laat je verder inspireren

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hidden
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.