Hoofdinhoud

Love you!

Op Valentijnsdag kun je er niet omheen, de liefde is overal! In winkels, op Social Media, op de radio en misschien zelfs wel in je brievenbus, of in een bos rozen op je keukentafel. In deze blog willen we jou inspireren met liefde die blijvend is, ook na 14 februari. 7 Bijbelteksten over liefde om te delen met je kinderen, je partner of gewoon even voor jezelf!  

1. 1 Johannes 3:16  

16Jezus Christus heeft ons geleerd wat liefde is. Hij heeft zijn leven voor ons gegeven. Daarom moeten ook wij ons leven geven voor andere gelovigen.

God houdt zoveel van jou, dat Hij het liefste wat Hij had stuurde naar de wereld. Vul je eigen naam maar eens in op de plek van ‘de wereld’ en laat de tekst tot je doordringen.  

2. Matteüs 22:37-39 

37-38Jezus antwoordde: ‘De eerste en belangrijkste regel is deze: «De Heer is je God. Je moet van hem houden met je hele hart, met je hele ziel, en met je hele verstand.» 39Maar de tweede regel is net zo belangrijk: «Van de mensen om je heen moet je evenveel houden als van jezelf.»

Jezus doet hier iets opmerkelijks. Hij zegt dat het eerste gebod net zo belangrijk is als het tweede. Het liefhebben van God is net zo belangrijk als het liefhebben van de mensen die je tegenkomt op je pad. Oftewel zingen in de kerk is net zo waardevol als zorgen voor je zieke kind, wanneer je het doet vanuit liefde.  

3. 1 Korintiërs 13:4-8  

4Liefde is: geduldig en vriendelijk zijn. Liefde is: niet jaloers zijn, niet vertellen hoe goed je bent, jezelf niet belangrijker vinden dan een ander. 5Liefde is: een ander niet beledigen, niet alleen aan jezelf denken, geen ruzie maken en geen wraak willen nemen. 6Liefde is: blij worden van het goede, en een hekel hebben aan het kwaad. 7Door de liefde verdraag je alles wat er met je gebeurt. Door de liefde blijf je geloven en vertrouwen. Door de liefde blijf je altijd volhouden. 8Ooit zal er niet meer gesproken worden in vreemde klanken. Ooit zal er geen geheime kennis meer zijn. Ooit zullen mensen geen boodschap van God meer vertellen. Maar de liefde zal nooit verdwijnen.

Deze lofzang op de liefde is prachtig. Welke eigenschappen kun jij highlighten voor je gezinsleden? Kun je hen daarmee bemoedigen vandaag?  

4. Johannes 15:12-13

12Ik geef jullie deze regel: Houd van elkaar, net zoals ik van jullie houd. 13Het grootste bewijs van liefde is dat iemand wil sterven voor zijn vrienden.

Een gebod om lief te hebben. Het lijkt zo tegenstijdig, maar toch heb je een keuze. Kijk maar naar je kinderen. Wat zou Jezus doen, als ze weer eens om de haverklap ruzie hebben? Wat kun je van Jezus leren wanneer je kind andere keuzes maakt dan jij zou willen? Hoe zou Jezus reageren op de pestkoppen op school. Liefhebben is een werkwoord, maar in Jezus hebben we de beste leermeester die er bestaat.  

5. Galaten 5:22  

22-23Mensen die zich laten leiden door de heilige Geest, leven heel anders. Zij houden van elkaar. Ze zijn blij en leven in vrede. Ze hebben geduld en zijn goed voor elkaar. Ze geloven in Christus. Ze zijn vriendelijk en gedragen zich goed. Als je zo leeft, doe je precies wat de wet eigenlijk wil.

De vrucht van de Geest is liefde. Hoeveel verwacht jij van jezelf of van een ander? En hoe vaak word je daarin teleurgesteld omdat het niet lukt?  Liefde is een vrucht van de Geest. Iets wat begin met een zaadje en wat tijd nodig heeft om te groeien. Geef het de tijd.  

6. Kolossenzen 3:14  

14Maar het allerbelangrijkste is: houd van elkaar. Want liefde maakt van jullie een volmaakte eenheid.

Liefde verbindt. Liefde als cement tussen de stenen die een huis vormen. Jullie gezin misschien, je familie, je gemeente. Je bent het niet altijd met elkaar eens, het kan best heftig zijn bij tijd en wijlen. Spreek juist dan uit dat je van elkaar houdt.  

7. Genesis 1:31 

31God keek naar alles wat hij gemaakt had en zag dat het heel mooi was. Toen werd het avond en het werd ochtend. Dat was de zesde dag.

En God zag dat het zeer goed was. Jij bent geschapen naar Zijn beeld. Je bent gewild, gewenst. Je hebt een hemelse Vader die als een moeder voor je zorgt.  

De Bijbel staat vol teksten waaruit Gods liefde voor zijn schepping blijkt. De Bijbel wordt ook wel de liefdesbrief van God genoemd. Welke tekst heeft voor jou speciale waarde? Lees hem nog eens terug, schrijf hem over en hang het briefje op een plek waar je het vaak tegenkomt. Laat jezelf bemoedigen door de Bijbelse boodschap van liefde!  

Deel dit bericht

Laat je verder inspireren

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hidden
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.