Hoofdinhoud

Jongerenbijbels op een rij

Jongerenbijbels op een rij per Bijbelvertaling.

NBV21

NBV21 Jongereneditie

Deze Bijbel bevat de complete NBV21, aangevuld met achtergrondinformatie over de Bijbel. Dit helpt beginnende lezers om de Bijbel te ontdekken en stimuleert het lezen. Daarnaast is aan de NBV21 Jongereneditie een toegankelijke inleiding op de Bijbel als bron voor geloof en samenleving toegevoegd. En handreikingen om te starten met lezen, zoals een leesrooster.

Tip: zit jouw kind in groep 8 of ben je een docent op zoek naar een afscheidscadeau? Deze NBV21 Jongereneditie is ook een mooi cadeau als afsluiting van de schoolperiode.

Meer informatie

NBV21 jongereneditie

NBV21 Compact Modern

Dit is de compacte editie van de NBV21, voor als je graag een klein formaat bijbel gebruikt. Het kleine formaat, 100 x 150 mm,  maakt dat je deze bijbel gemakkelijk meeneemt, naar de kerk of naar Bijbelstudie. Ook stoer voor jongeren om mee te nemen naar de jeugdclub.

Meer informatie

Bijbel in Gewone Taal

Belle Bijbel

De Belle Bijbel is de Bijbel in Gewone Taal met veel extra’s speciaal voor meiden, over: Bijbel, Basics, Be, Beauty, Body, Believe en inspirerende vrouwen in de Bijbel. In de Belle Bijbel ontdekken meiden zelf wat de Bijbel voor hun leven betekent. Daarnaast staan er nog meer extra’s in: Bijbelleesrooster, achtergrondinfo en testjes. Daarom is deze Bijbel perfect om cadeau te geven aan tienermeiden.

Meer informatie

‘Een echte Bijbel speciaal voor mij motiveert me om meer te lezen. Het wordt er echt leuker van!’ Joelle (14)

Belle Bijbel

Jongerenbijbel

Wil jij echt aan de slag met de Bijbel? Dan is deze Jongerenbijbel voor jou! Het is een echte doebijbel, voor en door jongeren, die je helpt om de Bijbel te lezen, te begrijpen, en toe te passen in je dagelijks leven.

Meer informatie

‘Ik vind dat door de opdrachten de tekst meer gaat leven, zo onthoud ik de informatie ook beter.’
Jens (16)

Bijbel in Gewone Taal voor jou

Compleet vernieuwde uitgave van de Bijbel in Gewone Taal voor jou. In deze uitgave vind je de hele Bijbel en daarnaast volop extra materiaal. Zo vind je er pagina’s met informatie over de Bijbel, leuke weetjes over populaire Bijbelse namen en opdrachten om zelf aan de slag te gaan met relevante thema’s uit de Bijbel.

Tip: De Bijbel in Gewone Taal voor jou is geschikt voor kinderen vanaf de bovenbouw. Daardoor is het een mooi afscheidscadeau voor kinderen van de basisschool.

Meer informatie

Bijbel in gewone taal voor jou

Speciaal voor jou

Wil jij Bijbellezen op een manier die bij jouw gezin past? Wij reiken jou praktische tips die aansluiten op jullie wensen.

  • De beste kinderbijbels
  • Challenges, downloads, boekjes en video’s
  • Inspiratie en toerusting
  • Tips voor de praktijk.

En dat allemaal afgestemd op jouw gezin!

Startbijbel

In de Startbijbel lees je de Bijbel in Gewone Taal. Daardoor zijn de teksten goed te begrijpen. En de ruim 180 illustraties van Irene Goede maken deze bijbel tot een leesboek waar je helemaal in opgaat.

Meer informatie

Herziene Statenvertaling

HSV-Jongerenbijbel

Deze unieke uitgave bevat de complete Bijbeltekst van de HSV, met daarbij heel veel extra’s voor jongeren. Waaronder enkele honderden stukjes met uitleg, verwerking en verdieping, die de jongere handvatten geven om de Bijbel beter te begrijpen.

Meer informatie

‘Heel fijn om te lezen. In goede begrijpelijke taal. En heel fijn is de vele verwijzingen bij bepaalde onderwerpen die naast de bijbel geschreven zijn ter verduidelijking.’

Willibrord Vertaling

YouCat

Een team van 70 deskundigen heeft een toegankelijke Bijbel voor jongeren samengesteld. Elk Bijbelboek wordt kort ingeleid. Een uitgekiende selectie van de meest relevante teksten uit het Oude en Nieuwe Testament maken deze uitgave tot een handzame Bijbel. De Bijbelteksten – uit de Willibrordvertaling – zijn voorzien van uitleg en bevatten ook verwijzingen naar de YouCat-jongerencatechismus.

Geschikt voor katholieke jongeren maar ook als algemene instapbijbel.

Meer informatie

YouCat

Deel dit bericht

Laat je verder inspireren

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hidden
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.