Hoofdinhoud

Jona bidt in de vis

Stap 34 – Route 1

Zet elke een week stap in de Samenleesbijbel en ervaar dat kinderen van 8-12 jaar zelf de Bijbel gaan ontdekken!

Lees samen het Bijbelgedeelte en bespreek de vragen of doe het opdrachtje. Bij elke stap vind je verschillende soorten verwerkingen zodat elk kind aangesproken wordt in zijn of haar leervoorkeur

Jona 2:1-11

Het gebed van Jona

1De Heer stuurde een grote vis om Jona op te eten. Drie dagen en drie nachten zat Jona in de buik van de vis. 2Daar bad hij tot de Heer, zijn God. 3Dit is het gebed van Jona: ‘Toen ik bang was, riep ik naar u, Heer. Van u kreeg ik antwoord. Ik was bijna dood, ik schreeuwde om hulp. U hebt mij gehoord. 4U gooide mij midden in de diepe zee. Het water was overal. Hoge golven rolden over me heen. 5En ik dacht: U stuurt mij weg, nooit meer zal ik uw heilige tempel zien. 6Het water sloeg over mijn hoofd. De zee was overal om me heen. Mijn hoofd zat vast in waterplanten. 7Ik ging naar de diepte, waar de bergen beginnen. Ik leek voor altijd gevangen in het land van de dood. Maar u, Heer, trok mij levend uit het graf. 8Toen het einde van mijn leven kwam, dacht ik weer aan u, Heer. Ik bad tot u, in uw heilige tempel hoorde u mij. 9Veel mensen dienen waardeloze goden. Ze verlaten de God die helpen kan. 10Maar ik niet! Ik zal u met offers danken, en een lied voor u zingen. Alles wat ik beloof, zal ik doen. Want alleen u, Heer, brengt redding!’ 11Toen gaf de Heer opdracht aan de vis om Jona uit te spugen op het land.

God helpt Jona

  • Waarom stuurt God een grote vis als Jona in de zee is gegooid?
  • In zijn gebed vertelt Jona over wat er gebeurt en hoe hij dat beleeft. Hoe zal Jona zich gevoeld hebben tijdens die drie dagen in de vis?
  • Jona wordt door de vis uitgespuugd op het land. Denk je dat Jona nu wel zin heeft om naar God te luisteren en naar Nineve te gaan?

Onder water

knutselen

Jona is erg bang als hij in het water naar de diepte zinkt. Maar God beschermt Jona als hij in het water valt. Met het volgende proefje ga jij papier ‘beschermen’ zodat het niet nat wordt.

Je hebt nodig:

  • een vel papier
  • een glas
  • een emmer water

Opdracht:

Maak een prop van het vel papier. Zou het papier nat worden als je het in een emmer water stopt
Duw de prop nu onder in het glas, en doe het glas ondersteboven in het water. Haal daarna het glas weer boven water, en haal het papier uit het glas. Is het papier nat? Hoe denk je dat dit komt?

Zee en dood

In de tijd van de Bijbel vonden de mensen de zee erg gevaarlijk, het was een plek waar je dood kon gaan. Met de zee wordt in de Bijbel dan soms ook wel de dood bedoeld.

Beleef waardevolle gezinsmomenten met de Samenleesbijbel

Samenleesbijbel

€ 59.95

Deel dit bericht

Laat je verder inspireren

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hidden
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.