Hoofdinhoud

Hoe kies ik een kinderbijbel voor een specifieke leeftijd?

Bepaal de leeftijd van het kind waarvoor je een Bijbel wilt kopen. Is het voor baby’s, peuters of kleuters? Of is het voor oudere schoolkinderen of pubers? Dit artikel geeft je een mooi overzicht per specifieke leeftijd.

Baby’s:

Deze doelgroep wil je kennis laten maken met de verhalen van God. Zij kunnen nog niet lezen en baby’s zien plaatjes ook nog niet duidelijk. Baby’s ontdekken en leren vooral sensomotorisch, met hun zintuigen. Kies daarom voor een voelboekje, een liedjesbijbel of de Babybijbel waarbij ingezet wordt op het zintuig zien, door het gebruik van contrasten.

Babybijbel – Nieuwe verhalen

€ 18.95

Babybijbel knisperboekje

€ 10.95

Ontdek hier meer Babybijbel tips.

Peuters

Deze dynamische en vaak beweeglijke doelgroep heeft een korte spanningsboog. Zoek een Bijbel waarin korte verhalen staan. Die zijn geschikt voor peuters met een kleine spanningsboog. Verhalen die interactief verteld worden, waarin je tegelijk mee kunt doen met je peuter worden ook vaak gewaardeerd. Bijvoorbeeld: ‘Timmer mee met Noach’. Kies voor Bijbelverhalen die omlijst worden met vriendelijke eenduidige illustraties, die kinderen de geborgenheid meegeven die bij deze leeftijd past.

Mijn Peuterbijbel

€ 28.50

Prentenbijbel

€ 34.95

Ontdek hier meer Bijbels voor peuters

Kleuters

Voor deze doelgroep is er een groter aanbod van Kinderbijbels, met veel mooie kleurige illustraties waarop veel te zien en te beleven is. Zodat kleuters tijdens het voorlezen alles kunnen opnemen van de platen.

Samenleesbijbel Junior 52 Stappen

€ 34.95

Voorleesbijbel voor jou

€ 9.95

Ontdek hier meer Bijbels voor kleuters

Basisschoolleeftijd

Kinderen op de basisschool worden steeds nieuwsgieriger, willen alles weten, willen de tekst liefst zelf lezen. Een Bijbel met een goed leesbare, begrijpelijke tekst is dan ook belangrijk. Maar ook een Bijbel met extra informatie, creatieve opdrachten en vragen die aan het denken zetten. Een Bijbel waar je samen aan tafel uit kunt lezen en mee bezig kunt zijn, zoals de Samenleesbijbel.

Samenleesbijbel met werkboek

€ 59.95

Feestdagenbijbel

€ 19.95

Ontdek hier meer Bijbels voor schoolkinderen

Tieners & Pubers

Ouders met kinderen in de leeftijd van 10+ herkennen het vast. Bijbellezen is bij deze doelgroep steeds minder vanzelfsprekend. En dat kan menig ouder frustreren. Forceren heeft geen zin, probeer in gesprek te blijven over de Bijbel, op een ongedwongen manier. Voor die momenten dat ze wel in de Bijbel lezen, is een Bijbel die past heel belangrijk. Bijbels die aansluiten bij deze doelgroep zijn de Bijbel in Gewone Taal voor jou en de Jongerenbijbel. Betrek je kind bij de keuze voor een Bijbel, hij of zij kan waarschijnlijk zelf goed aangeven welke ze willen.

NBV21 Jongerenbijbel

€ 59.95

Bijbel in Gewone Taal voor jou

€ 37.50

Welke Bijbel ook bij jouw kind past, kies er eentje waarbij je je goed voelt en waarvan je de indruk hebt dat jouw kinderen of het kind dat je de kinderbijbel geeft God gaat leren kennen. Dan is het lezen van de Bijbel altijd een waardevol moment, ook als het maar een vers is!

Lees meer over het kiezen van de juiste kinderbijbel!

Geschreven door Annemarie Prins
Lees- en boekpromotie; opgeleid als schoolbibliothecaris; begeleidde in deze functie basisscholen in Zuid-Holland bij het opzetten van een documentatiecentrum/leesbibliotheek; Startte de website christelijkekinderboeken.nl en recenseerde ruim 20 jaar stapels kinderboeken en -bijbels voor deze website. Bezoekt nu boekhandels voor het NBG.

Deel dit bericht

Laat je verder inspireren

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hidden
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.