Hoofdinhoud

Hoe doe je aan geloofsopvoeding bij baby’s?

Baby’s zijn superschattig en klein. Maar ermee in gesprek gaan lukt nog niet. Toch zijn er veel manieren waarop je ook met baby’s kunt doen aan geloofsopvoeding. We geven je zeven tips.

1. Bid voor je baby tijdens het voeden

Het voeden van baby’s kost een hoop tijd. Maar het is absoluut geen verloren tijd. Naast dat je je baby voedt zodat hij kan groeien, is het ook een uitermate geschikt moment om voor je baby te bidden. En als je dit hardop (of fluisterend) doet, stimuleer je de taalontwikkeling van je baby en raakt hij of zij al vroeg vertrouwd met Bijbelse termen en namen.

2. Lees de Bijbel tijdens het voeden of wiegen van je baby

Ligt je baby regelmatig in je armen? Gebruik die tijd om de Bijbel te lezen. Lees de Bijbel in de Bijbelapp of een fysieke Bijbel, wat jij het prettigste vindt. En ook al zijn dat maar een paar verzen per keer, het is beter dan niets en aan het eind van de week bij elkaar opgeteld toch een heleboel.

Speciaal voor jou

Wil jij Bijbellezen op een manier die bij jouw gezin past? Wij reiken jou praktische tips die aansluiten op jullie wensen.

  • De beste kinderbijbels
  • Challenges, downloads, boekjes en video’s
  • Inspiratie en toerusting
  • Tips voor de praktijk.

En dat allemaal afgestemd op jouw gezin!

3. Zing voor je baby

Baby’s houden over het algemeen van (zachte) muziek en ze vinden het heerlijk om je stem te horen. Voor jouw baby ben jij de beste zangeres die er bestaat, hij of zij is immers in je buik al maanden vertrouwd geraakt met je stem. Een zegenlied zingen is dan een mooie manier om je kind te zegenen en in Gods handen te leggen.

4. Zegen je baby

Zegenen is het zeggen van goede woorden, die de ander opbouwen. Gods zegen vragen over je kind en/of je baby zegenen met het goede van God is daarom iets heel moois om te doen en kan tijdens het wandelen, wiegen, voeden en slapen.

5. Lees je baby voor uit de Babybijbel

Kinderen voorlezen helpt hen in de taalontwikkeling. Alleen daarom is voorlezen al een goed idee. Daarnaast is de Babybijbel afgestemd op baby’s en hun ontwikkeling. Pasgeboren baby’s zien tot 25 centimeter afstand. Hij ziet jou als mama dus heel goed, zo lekker dichtbij. Vanaf een maand ziet hij contrasten steeds beter. De Babybijbel zit vol met die contrasten, waardoor hij geschikt is voor baby’s en écht anders is dan bijvoorbeeld een Peuterbijbel, waar taal een grotere rol speelt. Lees deze recensie maar eens over of de Babybijbel echt babyproof is.

Babybijbel – Nieuwe verhalen

€ 18.95

Deel dit bericht

Laat je verder inspireren

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hidden
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.