Hoofdinhoud

Gezins-Bijbel-missie

Je wilt bewuster bezig zijn met Bijbellezen in jullie gezin. Om dat concreet te maken is het goed om eens te starten bij jullie gezins-Bijbel-missie: welke plek wil je de Bijbel geven, wat is belangrijk in jullie gezin, hoeveel tijd heb je beschikbaar, waar verlang je naar en wat wil je je kinderen meegeven?

Waarden

Met zo’n gezins-Bijbel-missie geef je richting aan wat je wilt voorleven en de keuzes die je dagelijks maakt. Handig om tijdens drukke tijden weer even de puntjes op de i te zetten! Maar hoe kom je nu tot zo’n gezinsmissie? Begin eens door alleen of samen met je partner te bekijken hoe jullie zelf naar de Bijbel kijken en wat jullie verlangen is. Wat betekent het Woord van God voor jullie persoonlijk en wat wil je meegeven aan je kinderen?  Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan de volgende waarden:

gezins-bijbel-missie waarden

Schrijf de vijf à tien belangrijkste waarden voor jezelf op. Vraag je partner – of eventueel iemand anders die dicht bij je kinderen betrokken is – hetzelfde te doen. Je komt dan tot een totaalbeeld van wat jullie belangrijk vinden. Hebben jullie (deels) dezelfde waarden, bijvoorbeeld wanneer het aankomt op kerk, voorlezen, gesprekken en creativiteit? Het is leuk om het daar met elkaar over te hebben. Zo kun je er bijvoorbeeld achter komen dat de één veel waarde hecht aan knutselen (creativiteit) en kritische vragen stellen (expressiviteit), terwijl de ander graag ziet dat de kinderen vooral respectvol en behulpzaam zijn. Weer iemand anders gaat voor humor en loyaliteit en een vierde vindt discipline en sportiviteit weer heel belangrijk. Of misschien komen jullie samen tot een combinatie van al het bovenstaande!

In gesprek

Als opvoeders het gesprek hierover voeren is al heel waardevol. Door de verwachtingen en verlangens over Bijbellezen met elkaar te delen, werk je aan een basishouding. Iets om elkaar mee te bemoedigen en in aan te sporen als Bijbellezen er weer even bij inschiet. Ook wanneer jij en je partner heel verschillend in het geloof staan, is het goed om het gesprek over de waarde die je aan de Bijbel hecht met elkaar te delen. Het is mooi als je elkaar hierin de ruimte kunt geven, want dat voelen je kinderen onbewust al heel goed aan.

Speciaal voor jou

Wil jij Bijbellezen op een manier die bij jouw gezin past? Wij reiken jou praktische tips die aansluiten op jullie wensen.

  • De beste kinderbijbels
  • Challenges, downloads, boekjes en video’s
  • Inspiratie en toerusting
  • Tips voor de praktijk.

En dat allemaal afgestemd op jouw gezin!

Een unieke gezins-Bijbel-missie

Wanneer je tot een goede samenvatting bent gekomen, probeer deze dan eens kort en krachtig onder elkaar te zetten. Bijvoorbeeld zoals:

In dit huis:
Hebben we elkaar lief, omdat God ons eerst heeft liefgehad.
Zijn we eerlijk en authentiek.
Lezen en luisteren we graag naar verhalen uit de Bijbel.
Bidden we altijd voor het eten.
Gaan we kritische vragen niet uit de weg.
Waarderen we de natuur.
Vieren we onze feesten en zijn we creatief.
Blijven we ons altijd verwonderen.
En hebben we heel veel plezier!

Jullie missie in beeld

Om het concreet te maken, raden we aan om van jullie gezins-Bijbel-missie een fysieke plek te geven in je huis. Dat kan door er een fraaie poster of afdruk van te maken en deze op te hangen in de gang of de keuken. We hebben al een voorbeeldsjabloon voor je klaargezet in Canva. Maar als je iets aan de muur te heftig vindt, is een ansichtkaart in je eigen Bijbel of in de kinderbijbel die jullie lezen ook al heel behulpzaam.  

Heel veel plezier met deze opdracht!

Ps. Is jullie gezins-Bijbel-missie klaar? Deel hem op insta en tag @kindenbijbel. Vinden we leuk!

Deel dit bericht

Laat je verder inspireren

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hidden
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.