Hoofdinhoud

Fotochallenge met het gezin: de natuur in!

Of je nou in eigen land bent of op vakantie in het buitenland: samen genieten van de natuur is een fijne en goedkope manier om als gezin op pad te gaan. Extra leuk wordt het als je er een foto-challenge aan vastkoppelt om al het moois van Gods schepping in beeld te brengen.

Ga samen op pad en laat elk kind of elk gezinslid één thema uitkiezen uit de volgende lijst:

  • Flora en fauna: Maak foto’s van interessante planten, bloemen, bomen en dieren die je onderweg tegenkomt. Vergeet ook de insecten niet!
  • Uitzicht: Tijdens de wandeling kom je vast bijzondere plekjes tegen met een prachtig uitzicht. Leg het uitzicht vast.
  • Water: Ga op zoek naar water. Een beekje, rivier, meer … of misschien kom je nog wel andere vormen van water tegen.
  • Kleurenpracht: Zoek naar mooie kleuren in de natuur. Fotografeer dingen die je opvallen, zoals een felgekleurde bloem, een kleurrijk blad of als je geluk hebt een regenboog!
  • Details: Let op de kleine details die je normaal gesproken zou missen. Dit kan een insect zijn dat op een bloem zit, een interessant gevormd blad of iets anders dat je aandacht trekt.
  • Rustmoment: Zoek een plek om even te rusten en te genieten van de natuur om je heen. Maak een foto van deze plek.

Bedenk er een extra uitdaging bij, bijvoorbeeld:

  • Wie heeft het kleinste dier op de foto kunnen zetten?
  • Spreek af dat je alleen maar roze of oranje dingen in de natuur fotografeert.
  • Of fotografeer een deel van iets en laat bij terugkomst de andere gezinsleden raden wat het is. (bijv de staart van een koe, inzoomen op een lieveheersbeestje,

Je zult merken dat er altijd en overal bijzondere foto’s te maken zijn. Laat elkaar na de wandeling je resultaten zien, en praat nog even met elkaar door over wat je het mooiste vond onderweg.

Tip voor ouders: Zoek in de app mijnbijbel naar Bijbelteksten die aansluiten bij je foto. Zo maak je zelf in een handomdraai een mooi kaart om thuis op te hangen en terug te denken aan die fijne vakantie.

Deel je meest inspirerende foto’s op je socials en tag ons! @kindenbijbel

Tip: wandelroutes met kinderen

De volgende websites geven wandelroutes en -locaties die speciaal geschikt zijn samen met kinderen, door heel Nederland & België:

Nederland:

België:

Heb je zelf nog leuke wandeltips, laat het ons vooral weten! Stuur een mailtje naar info@bijbelgenootschap.nl met als onderwerp wandeltips Kind & Bijbel.

Deel dit bericht

Laat je verder inspireren

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hidden
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.