Hoofdinhoud

De 7 beste kinderbijbels voor peuters

Hoe je kind zich ontwikkelt is fascinerend om mee te maken. Zo ook de groeiende aandacht van peuters voor boekjes en verhalen. Korte verhalen met aansprekende afbeeldingen zijn nu favoriet en gelukkig zijn er een aantal erg mooie kinderbijbels voor peuters die op die manier zijn vormgegeven. Een ideaal moment dus om een goede peuterbijbel in huis te halen! Dan worden hopelijk de verhalen van God de eerste verhalen die jouw kindje onthoudt: een fijne basis van de geloofsopvoeding.

We helpen je te kiezen tussen de beste peuterbijbels (voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar) die op dit moment beschikbaar zijn.

1. Mijn Peuterbijbel

De belevingswereld van een peuter is zo mooi onbevangen: alles is mogelijk en dat delen ze graag met de wereld om hen heen. Alles is ook nog nieuw en spelenderwijs ontdekken ze op hun eigen manier de wereld van taal, kleuren, vormen, dieren, muziek en emoties. Het doel van Mijn peuterbijbel is om hierop aan te sluiten.

Met verschillende elementen in de ruim vijftig verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament wordt jouw peuter actief betrokken bij het verhaal. Daarnaast spelen de illustraties van Michel de Boer in op emoties die je peuter herkent en zijn er ook zoekopdrachten waar nieuwsgierige peuters meteen mee aan de slag gaan.

Recensie: ‘Echt een geweldig leuke kinderbijbel. Sluit goed aan in de belevingswereld van kinderen. Leuk om kort 1 verhaal voor te lezen of meerdere achter elkaar. Prachtige platen!’

Mijn Peuterbijbel

€ 28.50

2. Peuterbijbel

Deze Peuterbijbel nodigt je kindje uit om te ontdekken wie God is. Door de verhalen, die kernachtig zijn beschreven maar wel de belangrijkste boodschap bevatten. Maar ook door de toegankelijke opdrachten na elk verhaal: schommel in een boot of praat eens tegen Jezus. 

Er zijn veertig Bijbelverhalen opgenomen in deze Bijbel en de sfeervolle illustraties geven je peuter het gevoel onderdeel te zijn van het verhaal en dagen uit om aan te wijzen en te ontdekken.

Recensie: ‘Prachtige Bijbel om kinderen te vertellen over God. De verhalen sluiten perfect aan bij de spanningsboog van een peuter.’

Peuterbijbel

3. Het grote Bijbel Zoekboek

Wat is leuker voor een peuter dan Bijbelverhalen te horen? Bijbelverhalen ontdekken! Met Het grote Bijbel Zoekboek lees je kort en kernachtig over belangrijke gebeurtenissen uit de Bijbel, maar je zult vooral Bijbelverhalen ontdekken in de gedetailleerde illustraties op acht mega, kartonnen zoekplaten. Ook een leuke uitdaging voor (groot)ouders – weet jij wat er op de tekeningen allemaal gebeurt en waar dat in het verhaal van de Bijbel thuishoort? 

Je zult gegarandeerd kijkplezier beleven en elke keer weer iets anders ontdekken. Het zoekboek past bij verschillende leeftijden: van het uitvoeren van de zoekopdrachtjes die in het boek opgegeven staan, tot het zelf navertellen van bekende Bijbelverhalen aan de hand van de details op de mega-zoekplaten. Er zijn meer dan 75 verhalen terug te vinden op de acht pagina’s – vinden jullie ze allemaal?

Recensie: ´Mooi groot zoekboek, duidelijke platen met veel mogelijkheden tot een verhaal, leuk voor jong en oud.´

Het grote Bijbel Zoekboek

€ 15.95

4. Mijn kleine peuterbijbel

In deze peuterbijbel heeft onderwijskundige Melanie van de Peut haar kennis en kunde ingezet om de Bijbelverhalen écht dicht bij peuters te brengen. In deze mooie bundeling van bekende Bijbelverhalen is gezocht naar een invalshoek die voor de jonge doelgroep werkt. Zo staat in het verhaal van Zacheüs ‘afpakken’ centraal en in het verhaal van Noach de regen die maar niet stopt. 

Naast een herkenbare benadering van de verhalen, zijn voor peuters ook de illustraties belangrijk. Deze kenmerken zich in dit boekje door herkenbare emoties, een gebalanceerd kleurenpalet en subtiele details die bijdragen aan het verhaal.

Het handige formaat van Mijn kleine peuterbijbel is uitermate geschikt voor peuterhandjes. De kartonnen bladzijden met matte afwerking maken deze peuterbijbel een duurzaam product om jarenlang plezier van te hebben.

Recensie: ‘Zo schattig. Precies genoeg voor een kleintje van net twee jaar!’

Mijn kleine Peuterbijbel

€ 10.95

5. Prentenbijbel

De naam verraadt het natuurlijk al: deze Prentenbijbel bevat práchtige prenten waar kinderen (en volwassenen) naar kunnen blijven kijken. De grote, heldere illustraties met veel details, vertellen samen met de teksten hoe de mensen leefden in de tijd van de Bijbel. En wat God deed in het leven van mensen.

Al jarenlang is de Prentenbijbel een van de meest geliefde kinderbijbels van Nederland en in 2023 is deze vernieuwd. Er zijn nieuwe verhalen toegevoegd en bestaande verhalen zijn uitgebreid met nieuwe illustraties. Voor een breed beeld van Bijbelverhalen uit het Oude en Nieuwe Testament, zit je met de Prentenbijbel goed. Vooral met peuters die graag beleven en kijken in plaats van (lang) luisteren.

Recensie: ‘Deze Prentenbijbel is de mooiste die ik ooit in mijn handen heb gehad! Wat een prachtige platen. Het meest waardeer ik dat de auteur dicht bij de Bijbelse tekst is gebleven waardoor het Woord van God niet aan kracht heeft verloren.’

Prentenbijbel

€ 34.95

6. De Wonderwolk Peuterbijbel

De Wonderwolk heeft zo’n opvallende, eigen illustratiestijl die kinderen haast wel moét aanspreken. En dat is wat je wil als je er een peuterbijbel bij pakt voor je kleintje. De illustraties zijn ook in De Wonderwolk Peuterbijbel prikkelend, duidelijk en aansluitend bij de belevingswereld van jonge kinderen. In samenwerking met de teksten van twintig grote verhalen uit de Bijbel, wordt voorlezen een feestje.

Recensie: ‘Wauw wat een mooie Bijbel! De allermooiste die ik ken. Mooie tekeningen en korte, begrijpelijke maar wel volledige verhalen. We lezen er dagelijks uit voor hier thuis en heb hem ook al een paar keer mee gehad naar de peuters op mijn werk.’

7. Mijn eerste Bijbel

Voor peuters die nét een beetje extra nieuwsgierig zijn en naar al iets langere verhalen kunnen luisteren, is Mijn eerste Bijbel een prachtig exemplaar. Deze Bijbel lijkt qua opbouw al wat meer op een ‘grotemensenbijbel’, bevat naast de grote verhalen die kinderen aanspreken ook de iets minder toegankelijke, maar wel belangrijke verhalen en blijft dichtbij de kern van de Bijbel terwijl het een vlotte verhaal stijl hanteert. Moeilijke begrippen worden gewoon gebruikt en in de tekst zelf uitgelegd. Mijn eerste Bijbel is geschikt als eerste kennismaking met de Bijbel als Woord van God en laat in de vele verhalen steeds weer zien: vertrouw op God en Hij zal voor je zorgen. Aan je peuter zul je hier en daar nog wat toelichting moeten geven, maar het kan een verrijking zijn om op jonge leeftijd de Bijbel samen al zo serieus te nemen.

Recensie: ‘Prachtig boek. Buiten de geweldige inhoud van het boek, ziet het er ook nog eens erg mooi uit. Het lint en de gouden kaft maken het extra speciaal.’

Ben je benieuwd naar andere producten van Kind & Bijbel? Ga naar de shop!

Deel dit bericht

Laat je verder inspireren

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hidden
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.