Hoofdinhoud

De 7 beste kinderbijbels voor kleuters

Bijbellezen met kinderen wordt vanaf de kleuterleeftijd ook steeds meer Bijbeluitleg geven. De interesse van je nieuwsgierige kleuter wordt breder en ook de ontwapenende vragen die hij of zij stelt verdienen een mooi antwoord. Dit is vaak ook het moment dat niet alleen de illustraties moeten spreken, maar ook gaan de verhalen meer leven voor jouw kind. Gelukkig zijn er ook voor deze fase weer wat parels van kinderbijbels verkrijgbaar.

Wij geven je een overzicht van de beste Bijbels voor kinderen tussen de 4 en 6 jaar oud.

1. Samenleesbijbel Junior 52 Stappen

Een erg mooie Bijbel waar je vanaf de kleuterleeftijd nog heel veel jaren plezier van kunt hebben, is de Samenleesbijbel Junior 52 Stappen. Het is een Bijbel waarin niet alleen de bekende verhalen van Noach, Jozef en Jezus aan bod komen, maar ook voor kinderen minder bekende Bijbelgedeelten zoals Job, een aantal psalmen en een brief van Paulus staan in deze Bijbel.

Wat waarschijnlijk ook indruk maakt op je kleuter die al ‘zo groot is’ en ‘zoveel zelf kan’, is dat het een vertaling (Bijbel in Gewone Taal) uit de grondtekst van de Bijbel is die grote mensen ook lezen. Daarbij is de opbouw en indeling van deze Samenleesbijbel ontzettend uitnodigend en prikkelend: je gaat in 52 stappen door de Bijbel, er zijn kernzinnen in eenvoudige taal die beginnende lezers zelf kunnen lezen, je vindt gespreksvragen en Bijbelse weetjes die aansluiten bij de belevingswereld van kinderen van 4 tot 7 jaar en er staan ideeën voor activiteiten om samen te doen bij de verschillende stappen.
Dus als jouw kind toe is aan een stukje verdieping en je van Bijbellezen een mooie, gezamenlijke activiteit wil maken, is deze Samenleesbijbel Junior een absolute aanrader.

Recensie: ‘Gekocht voor onze achterkleinzoon. Een heel mooie Bijbel om samen te lezen met kinderen. Er staan vragen bij de Bijbelverhalen die ze zelf (of samen met een ouder) kunnen beantwoorden en over kunnen nadenken. Heel waardevol.’

Samenleesbijbel Junior 52 Stappen

€ 34.95

2. Prentenbijbel

De naam verraadt het natuurlijk al: deze Prentenbijbel bevat práchtige prenten waar kinderen (en volwassenen) naar kunnen blijven kijken. De grote, heldere illustraties met veel details, vertellen samen met de teksten hoe de mensen leefden in de tijd van de Bijbel. En wat God deed in het leven van mensen.
Al jarenlang is de Prentenbijbel een van de meest geliefde kinderbijbels van Nederland en in 2023 is deze vernieuwd. Er zijn nieuwe verhalen toegevoegd en bestaande verhalen zijn uitgebreid met nieuwe illustraties. Voor een breed beeld van Bijbelverhalen uit het Oude en Nieuwe Testament, zit je met de Prentenbijbel goed. Vooral met kleuters die graag beleven en kijken in plaats van (lang) luisteren.

Recensie: ‘Deze Prentenbijbel is de mooiste die ik ooit in mijn handen heb gehad! Wat een prachtige platen. Het meest waardeer ik dat de auteur dicht bij de Bijbelse tekst is gebleven waardoor het Woord van God niet aan kracht heeft verloren.’

Prentenbijbel

€ 34.95

3. Voorleesbijbel voor jou

Wanneer jouw kleuter toe is aan een breder beeld van de Bijbel, is de Voorleesbijbel voor jou een goede keuze. De meer dan dertig bekende en minder bekende verhalen met beeldend taalgebruik, kinderpersonages en korte, eenvoudige zinnen passen ontzettend goed bij de jonge doelgroep. En wat extra leuk is aan deze Bijbel: de verhalen worden heel levendig, omdat ze gaan over mensen die iets kleins of groots deden omdat God dat aan hen vroeg.

Recensie: ‘Mijn achterkleinkind was er erg blij mee en vindt het leuk als ik voorlees.’

Voorleesbijbel voor jou

€ 9.95

4. Kleuterbijbel

Zelden kom je zo’n complete kleuterbijbel tegen als deze Kleuterbijbel. Er worden meer dan 200 verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament verteld, waardoor deze Kleuterbijbel urenlang leesplezier garandeert. Duik samen met je kleuter in de Bijbel en sluit elk verhaal af met een vraag of opmerking om over door te praten. Een erg leuk, interactief element aan de Kleuterbijbel is dat het kleuters helpt om de betekenis van het verhaal beter te begrijpen.

5. Kijkbijbel

Een bundeling van kunstwerken, zo laat de Kijkbijbel zich misschien nog wel het beste typeren. Kunstenaar Kees Kort maakte voor het Nederlands Bijbelgenootschap kunstwerken om Bijbelverhalen te versterken en deze zijn gebundeld in de Kijkbijbel. De kleurrijke, mooie tekeningen spreken boekdelen en dat maakt deze Kijkbijbel al decennialang een succes bij jong én oud.

Met de Kijkbijbel is veel kijkplezier te beleven voor wie nog niet kan lezen, maar ook wanneer kinderen zelf beginnen te lezen is deze kinderbijbel zeer geschikt. En ouders, grootouders, leerkrachten en kinderwerkers lezen ook al vele jaren heel graag voor uit deze unieke kinderbijbel.

Recensie: ‘Prachtig waardevol kinderboek voor je hele leven.’

Kijkbijbel

€ 34.95

6. Bijbel voor jonge kinderen

Uitgebreide verhalen met prachtige, kleurrijke illustraties: de Bijbel voor jonge kinderen is ideaal voor kinderen die de simpelere kinderverhalen uit de Bijbel ontgroeien en meer willen weten hoe het écht zit. Er komen 45 Bijbelverhalen aan bod en ook de vragen aan het einde van elk hoofdstuk maken de Bijbel voor jonge kinderen een erg mooi exemplaar om samen met je kinderen uit de Bijbel te lezen.

Leuk weetje: deze kinderbijbel sluit aan bij de Bijbelvertaling Het Boek. Bij elk verhaal wordt hier een Bijbelvers uit geciteerd. Zo kunnen volwassenen en kinderen samen de verhalen beleven en bespreken en nadenken over de beloften van God.

Recensie: ‘Mijn zoon is door deze Bijbel zo geïnspireerd, ook kan hij door deze Bijbel de verhalen al zelf navertellen! Top!’

Bijbel voor jonge kinderen

7. Mijn eerste Bijbel

Als je je kleuter een serieuze start met de Bijbel wil geven, zonder de daadwerkelijke Bijbelvertaling te gebruiken omdat je nog meer verhalend wil (voor)lezen, is dit een ideaal exemplaar. Deze Bijbel lijkt qua opbouw al wat meer op een ‘grotemensenbijbel’, bevat naast de grote verhalen die kinderen aanspreken ook de iets minder toegankelijke, maar wel belangrijke verhalen en blijft dichtbij de kern van de Bijbel terwijl het een vlotte verhaal stijl hanteert. Moeilijke begrippen worden gewoon gebruikt en in de tekst zelf uitgelegd. Mijn eerste Bijbel is geschikt als eerste kennismaking met de Bijbel als Woord van God en laat in de vele verhalen steeds weer zien: vertrouw op God en Hij zal voor je zorgen.

Recensie: ‘Prachtig boek. Buiten de geweldige inhoud van het boek, ziet het er ook nog eens erg mooi uit. Het lint en de gouden kaft maken het extra speciaal.’

Mijn eerste Bijbel

Ben je benieuwd naar andere producten van Kind & Bijbel? Ga naar de shop!

Deel dit bericht

Laat je verder inspireren

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hidden
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.