Hoofdinhoud

De 6 beste kinderbijbels voor baby’s

Met het delen van Gods Woord kun je wat ons betreft niet vroeg genoeg beginnen. Om dit te laten aansluiten bij de belevingswereld van de allerjongsten, zijn er gelukkig ontzettend mooie en waardevolle Bijbels voor baby’s beschikbaar. Dit zijn onze favorieten, zodat je meteen vanaf de geboorte al aan de slag kunt met Bijbels opvoeden.

We helpen je te kiezen tussen de beste kinderbijbels die op dit moment beschikbaar zijn voor kleine kinderen van 0 tot 2,5 jaar.

1. Babybijbel

Deze populaire Babybijbel helpt je om al in het eerste jaar de meest waardevolle verhalen uit de Bijbel met je kindje te kunnen lezen. En wat extra leuk is: deze Bijbel nodigt uit om de verhalen echt te beleven, bijvoorbeeld door te blazen wanneer het over wind gaat en met je baby te hobbelen wanneer het over Abrahams reis op een kameel gaat. 

De illustraties zijn in contrasterend zwart-wit gemaakt, zodat je baby al in de eerste maanden de afbeeldingen kan waarnemen en ervan zal genieten om naar de bladzijden te kijken. Ook vind je bij elk verhaal een passend, lief en grappig Bijbelliedje, gemaakt op de melodie van een bekend kinderliedje. Deze liedjes kun je dus makkelijk zelf met je baby zingen, maar ze staan ook op Spotify. 

Omdat de Babybijbel gemaakt is van dik karton, kan hij tegen een babystootje en is het een Bijbel om heel lang plezier van te hebben.

Recensie: ‘Ik vind het knap hoe de Bijbelverhalen over de schepping, Abraham, Jezus’ geboorte, een psalm en andere verhalen zo eenvoudig verteld worden. Nergens worden de verhalen te simpel. Ze zijn goed doordacht en in al hun eenvoud opgeschreven.’

Babybijbel

€ 18.95

2. Babybijbel ‘Mijn eerste woordjes’

Dit boekje is van de makers van de hierboven beschreven Babybijbel en helpt je om samen met je baby te verwonderen over Gods schepping. Spelenderwijs volg je met je kindje het scheppingsverhaal, terwijl je kind tegelijkertijd nieuwe woordjes leert. Zoals we van de Babybijbel-makers gewend zijn, bevat ook dit boekje een vrolijk Bijbelliedje dat gezongen wordt op de melodie van ‘Visje, visje in het water’.

Het boekje is een zogenaamd carrouselboekje: een unieke vorm die je kunt neerzetten op tafel, in de box of op de commode. Door de omslag naar binnen te vouwen en het klitteband te sluiten, beleeft je kindje urenlang kijkplezier.

Recensie: ‘Het boek was zo leuk, mijn baby’s eerste woorden waren: Jezus leeft!!! Helemaal mee eens.’

Babybijbel ”mijn eerste woordjes”

€ 7.95

3. Blije Baby Bijbel

We snappen waarom de makers van de Blije Baby Bijbel deze naam hebben gekozen: ook wij worden blij van deze Baby- Bijbel! De mooie illustraties, die voornamelijk zwart-wit en aangevuld met zachte kleuren zijn, zijn erg aansprekend voor de jongste kindjes. Ook de tien verhalen die aan bod komen worden uitnodigend verteld: kort en op rijm. Leuk voor baby’s om te horen en zodra ze iets ouder worden ook al makkelijk te onthouden. Ideaal om je baby van jongs af aan vertrouwd te laten worden met de grote verhalen uit de Bijbel.

Bijkomende voordelen van de Blije Baby Bijbel zijn de grootte van het boek (makkelijk om vast te houden voor grijpgrage babyhandjes) en het stevige karton, om eindeloos (wild) de bladzijden om te slaan. En krijgt jouw baby geen genoeg van de verhalen en illustraties in de Blije Baby Bijbel: op YouTube staat ook het aanstekelijke Blije Baby Bijbel-lied met bijpassende afbeeldingen.

De Blije Baby Bijbel

Recensie: ‘Dit is typisch zo’n boek dat thuishoort in elke kinderboekenkast. De verhalen zijn teruggebracht tot de kern, zodat ze niet te lang zijn. Gods liefde staat hierin centraal. Je kunt ze daarom goed voorlezen aan jonge kinderen.’

4. Mijn eigen foto babybijbel

‘Hoe kun je Bijbellezen met je baby persoonlijker maken?’ moeten de makers van deze unieke babybijbel gedacht hebben. Met foto’s van de baby! was het antwoord. In Mijn eigen foto babybijbel komen verschillende verhalen aan bod, van de schepping en de ark van Noach tot Jezus’ geboorte en hoe hij met kinderen was. 

Bij elk van deze verhalen én op de voorkant kun je in een speciaal fotovakje een foto van je kindje stoppen. Zo maak je samen met je baby een persoonlijke fotobijbel! In combinatie met de lieve illustraties, zorgt dit fotoboek voor een leuke én leerzame eerste kennismaking met de Bijbel, die de aandacht van je kleintje zeker zal weten te trekken.

Mijn eigen foto babybijbel

Recensie: ‘Echt leuke baby-/peuterbijbel, waar je, bij het verhaaltje van 1 regel passende, foto’s van je kindje in kunt doen.’

5. Bijbelverhalen voor De Allerkleinsten

Simpele teksten en prachtige illustraties: dit boek is een feestje voor de allerkleinsten. Ze zullen niet uitgekeken raken op de tekeningen waar zoveel gebeurt. Een heerlijk boek om samen naar te kijken en spelenderwijs je baby vertrouwd te maken met de meest bekende verhalen uit de Bijbel. 

Let op: deze Bijbel is niet meer nieuw te koop, dus je moet geluk hebben met een tweedehands exemplaar.

Bijbelverhalen voor de allerkleinsten

Recensie: ‘De veertien verhaaltjes zijn, ter introductie op de Bijbelverhalen, teruggebracht tot de kern (…) Elk verhaaltje wordt naverteld in eenvoudig direct taalgebruik (…) De afgebeelde scènes zullen de allerjongsten aanspreken (…) De uitvoering is voor wat betreft het handzame formaat, de twee afgeronde hoeken en de stevige bladzijden van gelamineerd karton geschikt voor kleine handjes.’

6. Babybijbel Knisperboekje

Om de rij te sluiten, nog één boekje uit de lijn van de Babybijbel. Dit keer een knisperboekje! Het knisperende geluid is een van de eerste geluiden die baby’s boeien en waar ze hun aandacht op vestigen. Met dit boekje kan jouw kleintje dat geluid direct associëren met de Bijbel!

Het verhaal in dit knisperboekje is geschreven door Corien Oranje, op basis van Psalm 139. Ze schreef een vrolijk Bijbelliedje op de melodie van Hoofd, schouders, knie en teen. Ook in dit boekje herken je de zwart-witte illustratiestijl van Marieke ten Berge, die door het contrast al van jongs af aan je baby’s aandacht zal trekken. 

Het boekje is gemaakt van zacht materiaal, waardoor het een fijn boekje is om aan te voelen, en is veilig voor je baby.

Recensie: ‘Door het contrast interessant om naar te kijken voor baby’s en door het knisperen wekt het ook interesse. Leuke vormgeving en leuk dat het als liedje gezongen kan worden.’

Babybijbel knisperboekje

€ 10.95

Ben je benieuwd naar andere producten van Kind & Bijbel? Ga naar de shop!

Deel dit bericht

Laat je verder inspireren

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hidden
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.