Hoofdinhoud

De 5 beste Bijbels voor tieners en jongeren

In de turbulente tienertijd is het waarschijnlijk een van je grootste wensen dat jouw puber zich blijft verdiepen in Gods Woord. Je wilt je zoon of dochter helpen in zijn of haar geloofsgroei en wéét dat de Bijbel een stevige houvast is. We zetten de beste jongerenbijbels voor jou en je tiener op een rij.

1. Bijbel in Gewone Taal voor jou

Bijbel in Gewone Taal voor jou is een mooie, toegankelijke Bijbel voor je tiener, omdat er veel interessante informatie aan is toegevoegd. Over de Bijbel, over Bijbelse namen en opdrachten om zelf aan de slag te gaan met relevante thema’s uit de Bijbel. Ook zijn er 14 thema-pagina’s die aansluiten bij de belevingswereld van jongeren. Onderwerpen als angst en hoop, verliefd zijn en kiezen komen aan bod op creatieve manieren en in interactieve vormen. Zo komt het leven van je kind ineens nóg dichter bij de Bijbel.

Recensie: ‘Bij ons in de gemeente zijn de kinderen er heel enthousiast over!’

Bijbel in Gewone Taal voor jou

€ 37.50

2. NBV21 Jongerenbijbel 

Zoek je een Bijbel die jongeren laat zien dat de Bijbel relevant is voor hun eigen leven? Dan zit je met de NBV21 Jongerenbijbel goed! Deze jongerenbijbel bevat veel extra content zoals themaroutes, personenpagina’s en themapagina’s. Daarmee is deze Jongerenbijbel een gids die je helpt om je mening te vormen over actuele thema’s en te groeien in je geloof. Ook geloofsvragen mogen er zijn in deze Jongerenbijbel, die geen pasklare antwoorden geeft, maar handvatten om zelf op zoek te gaan.

Let op: de nieuwe Bijbel verschijnt op 1 juni 2024

NBV21 Jongerenbijbel

€ 59.95

3. De Infographic Bijbel

Een Bijbel voor jongeren en (jong)volwassenen van deze tijd: De Infographic Bijbel laat de Bijbel zien zoals je die nog nooit gezien hebt. In infographics! De maten van de ark van Noach, de rijkdom van koning Salomo, de gelijkenissen van Jezus en de reizen van Paulus. Eeuwenoude woorden komen tot leven op een manier die nieuwe inzichten geeft en je beeld van de Bijbel verrijkt. Ideaal voor jongeren die beeldend ingesteld zijn, onderwerpen graag wetenschappelijk benaderen of zich simpelweg willen laten verrassen door de rijke informatie die in de Bijbel te vinden is. De compacte, grafische weergave nodigt uit tot verdere studie en onderzoek. 

Recensie: ‘Heel fijn boek om je extra te kunnen inleven in de Bijbel’. Door de vele illustraties en visualisaties komen de Bijbelverhalen nog meer tot leven. Erg blij met dit bijzondere boek!’

De Infographic Bijbel

€ 34.99

4. Belle Bijbel (voor meisjes)

Tienermeiden zijn een doelgroep op zich en daar hoort ook een bijzondere Bijbel bij. De Belle Bijbel, gemaakt in samenwerking met het tienertijdschrift Huis van Belle, is de Bijbel in Gewone Taal. Lekkere duidelijke, begrijpelijke taal dus! Maar deze Bijbel heeft veel extra’s – meer dan honderd pagina’s – speciaal voor meiden: over de Bijbel, Beauty, Body, Believe en inspirerende vrouwen in de Bijbel. Ook biedt deze Bijbel een Bijbelleesrooster, achtergrondinformatie en verschillende testjes. Een musthave voor elk tienermeisje.

Recensie: ‘Ik vind Bijbellezen vaak best lastig en de Belle Bijbel maakt het voor mij makkelijker.’ Geertienne (14)

Belle Bijbel

€ 34.95

5. Tienerbijbel

Sommige tieners vinden de Bijbel zo dik en ingewikkeld, dat het een boek is dat blijft liggen. De Tienerbijbel wil daar graag verandering in brengen en heeft een Bijbel speciaal voor tieners samengesteld. In tweehonderdvijftig bijzondere, spannende en mysterieuze verhalen word je meegenomen in het grote verhaal van de Bijbel. Beroemde helden zoals Abraham, Jozef en Daniël komen tot leven, je leert wijze spreuken en ontdekt de spectaculaire wonderen die Jezus deed. Al deze rijkdom wordt vergezeld door prachtige illustraties, waarin geheime tekens te ontcijferen zijn. 

Recensie: ‘Mooi modern geïllustreerd, prettige hervertelling van de Bijbel in verhalen en in verschillende hoofdstukken gerangschikt. Erg mooi en goed gedaan.’

Ben je benieuwd naar andere producten van Kind & Bijbel? Ga naar de shop!

Deel dit bericht

Laat je verder inspireren

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hidden
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.