Hoofdinhoud

De 4 beste kinderbijbels voor schoolkinderen

Nu je kind zelf kan lezen, breekt een bijzondere tijd aan: je zoon of dochter kan ook zelf uit de Bijbel gaan lezen. Je wilt natuurlijk dat dat een heel mooi exemplaar is, dus wij zetten de vier beste kinderbijbels voor basisschoolkinderen voor je op een rijtje. En, niet getreurd: voorlezen wordt door basisschoolkinderen ook nog steeds gewaardeerd.

1. Startbijbel

Wanneer je kind zelf start met Bijbellezen, is dat misschien wel extra leuk om te doen uit échte Bijbelteksten. In de Startbijbel staat een selectie van Bijbelgedeelten uit de Bijbel in Gewone Taal, waardoor de teksten goed te begrijpen zijn. Van het ontstaan van de aarde en de stamvaders tot het volk van Israël en van poëtische psalmen en spreuken tot woorden van de profeten en het leven van Jezus en de eerste christenen. Het komt allemaal aan bod in de Startbijbel, samen met ruim 180 illustraties die het geheel een leesboek maken waar je kind helemaal in opgaat.

Recensie: ‘Mooie Bijbel om eerst voor te lezen en straks door mijn achterkleinkind zelf te lezen. Heel bijzonder!’

Startbijbel

€ 34.95

2. Gezinsbijbel: Kom tot mij

‘Laat de kinderen tot Mij komen en houd ze niet tegen’, dat is de boodschap die Jezus gaf toen hij op aarde was. En deze uitnodigende boodschap loopt als een rode draad door deze gezinsbijbel heen. Ook jouw kind zal zich uitgenodigd voelen, wanneer hij of zij zelf uit deze Bijbel wil lezen.

Genesis tot Openbaring, inclusief moeilijkere Bijbelgedeelten, komen aan bod in ongeveer 170 verhalen. Elk verhaal is uitnodigend en begrijpelijk verteld en uitgelegd, en wordt gevolgd door gespreksvragen en een verwerkingsopdracht. Leuk om zelf over na te denken, of om als gezin mee aan de slag te gaan.

Recensie: ‘Heel mooi boek. Duidelijke verhalen met mooie platen.’

Kom tot Mij

€ 34.99

3. Samenleesbijbel

De Samenleesbijbel is een prachtige Bijbel om kinderen te laten kennismaken met de Bijbel ‘zoals grote mensen die lezen’. Het is namelijk een ‘gewone’ Bijbel in Gewone Taal, aangevuld met wel 500 pagina’s extra materiaal. Het unieke aan deze gezinsbijbel zijn de routes die je door de Bijbeltekst heen leiden. Bij elke routestap vind je informatie, vragen, verwerkingsopdrachten en soms liedjes die aansluiten bij de belevingswereld van kinderen.  De Bijbel werkt met open vragen, zodat kinderen en ouders samen de rijkdom van de Bijbel ontdekken en ervaren.

Al met al is dit een Bijbel waar je kind en jullie gezin nog vele jaren plezier van kan hebben.

Recensie: ‘Zonder twijfel heb ik meteen deze Bijbel gekocht toen mijn zoontje aangaf dat hij uit de ‘echte’ Bijbel wilde lezen in plaats van uit de bundeling van kinderverhalen. Ik geniet ervan wanneer ik hem deze Bijbel zie pakken omdat hij meer wil weten over God. Het nodigt uit, is duidelijk en serieus genoeg voor zijn veranderende interesse. Ook samen lezen we er ontzettend graag uit. We pakken er vooral graag een stap bij rond de christelijke feestdagen of als we tijdens een gesprek ergens iets meer over willen weten.’

Samenleesbijbel met werkboek

€ 59.95

4. Bijbel in Gewone Taal voor jou

Bijbel in Gewone Taal voor jou is een mooie, eerste Bijbel voor je kind, omdat er veel interessante informatie aan is toegevoegd. Over de Bijbel, over Bijbelse namen en opdrachten om zelf aan de slag te gaan met relevante thema’s uit de Bijbel. Maar ook zijn er 14 thema-pagina’s die aansluiten bij de belevingswereld van schoolkinderen. Onderwerpen als angst en hoop, verliefd zijn en kiezen komen aan bod op speelse manieren en in interactieve vormen. Zo komt het leven van je kind ineens nóg dichter bij de Bijbel.

Recensie: ‘Bij ons in de gemeente zijn de kinderen er heel enthousiast over!’

Bijbel in Gewone Taal voor jou

€ 37.50

Ben je benieuwd naar andere producten van Kind & Bijbel? Ga naar de shop!

Deel dit bericht

Laat je verder inspireren

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hidden
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.