Hoofdinhoud

Christelijke jongerenplatforms

Als je informatie zoekt ga je googlen, je vrienden contact je via whatsapp en je laat je inspireren op sociale media en online platforms als deze. Voor je puber geldt dit nog meer dan voor jou. Hoe ga je daar mee om? Houd je je kind het liefst af van de sociale media, kijk je mee met wat hij of zij bekijkt of laat je het in vertrouwen los? 

Net als dat jij je laat inspireren door online platforms als deze, zijn er ook online plekken voor je puber waar er aandacht is voor de Bijbel, voor gesprekken over geloof en zingeving. We hebben er 5 voor je op een rijtje gezet.

1. BEAM

BEAM is de jongerentak van de EO. Het is een online omgeving, actief op alle sociale media waar jongeren ook zitten. Het is een plek waar veel christelijke jongeren met elkaar in gesprek gaan over wat geloven inhoudt, hoe je maatschappelijke issues bekijkt vanuit de Bijbel. Jaarlijks organiseren ze ook de EO Jongerendag waar tienduizenden jongeren bij elkaar komen. Een ding is zeker: je puber ervaart daar dat hij niet alleen staat in zijn of haar geloof.

2. Huis van Belle

Huis van Belle is een online platform voor meiden. Hun verhalen zijn echt en eerlijk, ze bieden inspiratie, verdieping en toerusting, werken met positieve rolmodellen. Huis van Belle geeft meiden praktische tips en tools in handen om zelf keuzes te (leren) maken. Ze vinden het waardevol om de meiden van daaruit uit te dagen van betekenis te zijn voor anderen en de wereld om hen heen.

3. Move

Voor jongeren van 15 jaar en ouder is er MOVE Community. Deze beweging is daar waar de jongeren zijn, op insta, tiktok, youtube, ze bereiken maandelijks ruim 300.000 jongeren met positieve, eerlijke en vermakelijke filmpjes, quotes en verhalen.

4. Stronglife

Stronglife  wil jongeren de mogelijkheid geven om via video’s op YouTube en de persoonlijk online gesprekken op Instagram een antwoord te vinden op hun vragen. Ze willen jongeren opbouwen en toerusten zodat ze sterk in het leven komen te staan en groeien in hun geloof.

5. Chrisstokkers

Chrisstokkers is een Instagram en Tiktok account gemaakt door negen jonge contentmakers. Ze willen christelijke jongeren helpen bij moeilijke geloofsvragen en bemoedigen jongeren in hun geloof.

Speciaal voor jou

Wil jij Bijbellezen op een manier die bij jouw gezin past? Wij reiken jou praktische tips die aansluiten op jullie wensen.

  • De beste kinderbijbels
  • Challenges, downloads, boekjes en video’s
  • Inspiratie en toerusting
  • Tips voor de praktijk.

En dat allemaal afgestemd op jouw gezin!

Deel dit bericht

Laat je verder inspireren

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hidden
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.