Hoofdinhoud

Bijbelse belevenissen: 7 uit-tips voor deze zomer

Een nieuwe omgeving ontdekken, spannende activiteiten uitproberen of interessante weetjes opdoen bij exposities, museums en evenementen … een dagje eropuit trekken maakt altijd indruk, zeker op kinderen. Inspiratie nodig?  In deze blog geven we 7 uit-tips voor Bijbelse belevenissen, dat belooft een onvergetelijke en leerzame zomer te worden!

1. Zandverhalen

Langs de kade van Elburg kun je verdwalen in een indrukwekkende expositie met zandsculpturen. Twee rode deuren die oorspronkelijk uit Jeruzalem komen zijn het startpunt van een reis door het Oude Testament. Waar je ook kijkt, je blijft je verbazen. Voor kinderen is er een speciale speurtocht met aan het einde een verrassing.

Openingstijden: elke dag van 10.00-18.00 uur
Entree: volwassenen € 18,50, kinderen € 14,50; vanaf 4 personen zijn er familytickets
Adres: J.P. Broekhovenstraat 9-11 in Elburg

www.zandverhalen.nl

2. Bijbelse tuin 

In Hoofddorp vind je een bijzondere Bijbelse tuin waar van alles te beleven is. Loop tussen de bijzondere bomen en planten langs beelden van Eva, Job en de verloren zoon. Uitrusten doe je op een bankje onder de ceder van de Libanon. Kinderen kunnen op ontdekkingstocht met een speurboekje. 

Openingstijden: elke dag tussen zonsopgang en zonsondergang
Entree: gratis
Adres: Kruisweg 1067a in Hoofddorp 

www.bijbelsetuininhoofddorp.nl 

3. Bijbels belevingscentrum 

In Brugge (België) kun je een bezoek brengen aan Biblia, een Bijbels belevingscentrum. Laat je inspireren door verhalen over de Bijbel en uit de Bijbel. Het aanbod is gevarieerd, met beeld, tekst, audio en beleving, wat het centrum aantrekkelijk maakt voor jong en oud. Voor kinderen vanaf 8 jaar is er een speciale opdrachtenroute.

Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 14.00-18.00 uur
Entree: € 5 tot € 12, afhankelijk van het aanbod dat je kiest; kinderen onder de 6 zijn gratis
Adres: Potterierei 72 in Brugge

www.biblia.be

4. Naar een kerk 

Als je in het buitenland bent, maar ook als je in eigen land vakantie viert, is het de moeite waard om een lokale kerk te bezoeken. Beklim de toren, verwonder je over de glas-in-lood-ramen, brand een kaarsje, of neem plaats in een bank en wees gewoon even stil. Je zult merken dat een bezoek altijd indruk maakt en mooie gesprekken oplevert.

5. Elke dag feest!  

De familietentoonstelling Feest! Weet wat je viert is een leuk en leerzaam uitje voor kinderen, ouders en grootouders. Welk feest vind jij het leukst? Je verjaardag of Kerstmis? Waarom krijgen we cadeautjes met Sinterklaas? Ga op ontdekkingstocht en test je kennis over de feestdagen.

Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 10.00-17.00 uur, weekend en feestdagen 11.00-17.00 uur (reserveren verplicht)
Entree: volwassenen € 15, kinderen t/m 17 jaar gratis
Adres: Lange Nieuwstraat 38 in Utrecht

www.catharijneconvent.nl

Tip: ook in andere steden door heel Nederland zijn variaties op deze tentoonstelling, zie www.weetwatjeviert.nl

6. Naar een synagoge 

In de Bijbel lees je dat Jezus naar de synagoge gaat, waar Hij in gesprek gaat met de Schriftgeleerden of de oude boeken uitlegt. Nog altijd is de synagoge de plaats waar joodse mensen bij elkaar komen om te bidden, in de Tora te lezen, en om te leren. Het is dus echt iets anders dan de kerken die wij kennen. Ontzettend interessant om eens een bezoek te brengen aan een moderne synagoge. Dat kan bijvoorbeeld in: 

7. Corrie ten Boomhuis

Het Corrie ten Boomhuis is meer dan een museum. In de tijd van de Tweede Wereldoorlog bood de familie Ten Boom onderdak aan meerdere onderduikers. Als straf kwam Corrie in het concentratiekamp Ravensbrück terecht. Het leven van Corrie tijdens én na de Tweede Wereldoorlog maakt indruk, zij is een voorbeeld als het gaat om vergeven van mensen die je hebben pijn gedaan.

Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 10.00-16.00 uur (reserveren verplicht)
Rondleidingen duren ongeveer een uur
Entree: gratis (geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar)
Adres: Barteljorisstraat 19 in Haarlem

www.corrietenboom.com

Deel dit bericht

Laat je verder inspireren

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hidden
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.