Hoofdinhoud

Bijbellezen met peuters – maak plezier

Samen lezen, kijken en zingen is fijn. In de Bijbel valt ontzettend veel te ontdekken. Er is een verhaal van God en mensen, en daar hoor jij ook bij. Dat is de kern van Bijbellezen met 2-4 jarigen.

Tijdens het Bijbellezen met peuter staat plezier centraal. Alles is een spel, zo ontdekken peuters de wereld. Nog steeds weegt de ervaring van het Bijbelmoment zwaarder dan de inhoud. Samen kijken, voelen, bewegen, muziek maken en luisteren past hierbij. Je kunt ook samen aan de slag gaan en iets knutselen, bijvoorbeeld met vingerverf, klei of materialen uit de natuur.

Beeld uit, beweeg & speel

Probeer hierbij zo dicht mogelijk bij het verhaal te blijven en in te spelen op wat je kind leuk vindt om te doen. Loop je door het bos of in het park, verzamel blaadjes, bloemetjes en boomvruchten en creeër thuis een kijktafel rondom het thema schepping.

Of bouw van duplo een heel stevige muur, lees het verhaal over Jozua en het volk Israel, zing of luister samen naar een lied over Jericho en laat je peuter de muur omver gooien.

Zet je kind in een krat of een wasmand en lees het verhaal van de storm op het meer. Beweeg de wasmand steeds wilder heen en weer. Ga dan staan wanneer Jezus streng de storm toespreekt. Ga weer zitten en laat de mand zachtjes wiebelen.

Zoek alle knuffels die jullie hebben in huis en maak van de bank de ark van Noach. Lees het verhaal uit de kinderbijbel en laat je zoon of dochter stuk voor stuk de knuffels op de bank plaatsen.

De mogelijkheden zijn eindeloos, de momenten in de dag ook. Speel hiermee, kijk naar je kind en voor je het weet heet de babypop ineens Mozes of Jezus. 

Mijn Peuterbijbel

€ 28.50

Deel dit bericht

Laat je verder inspireren

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hidden
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.