Hoofdinhoud

Bijbellezen met je baby

Baby’s lezen nog geen boeken. Toch kun je ze op jonge leeftijd al kennis laten maken met de Bijbel.

Aan de slag met de zintuigen: sensorische ontwikkeling

Door te voelen, horen, proeven, zien en ruiken nemen baby’s ontzettend veel informatie tot zich. Op die manier leren ze hun omgeving kennen en herkennen, waardoor ze bijvoorbeeld al snel hun eigen moeder herkennen aan haar geur of stem.

Je stem gebruiken doe je ook tijdens voorlezen en zingen. Deze twee vormen van zintuigelijke benadering helpen je kind ook in de taalontwikkeling. Je baby raakt zo gewend aan woorden en klanken. En op die manier dus ook aan Bijbelse termen en namen.

Speciaal voor jou

Wil jij Bijbellezen op een manier die bij jouw gezin past? Wij reiken jou praktische tips die aansluiten op jullie wensen.

  • De beste kinderbijbels
  • Challenges, downloads, boekjes en video’s
  • Inspiratie en toerusting
  • Tips voor de praktijk.

En dat allemaal afgestemd op jouw gezin!

Aan de slag met beweging: motorische ontwikkeling

Wanneer je tijdens het zingen van liedjes gebaren maakt of klapt, stimuleer je je kind mee te bewegen en zich motorisch te ontwikkelen. Door handgebaren en bewegingen toe te voegen aan liedjes, help je je baby al jong begrijpen wat woorden of begrippen betekenen. En omdat baby’s nog niet kunnen praten, is dat heel fijn. Daarnaast helpen de handgebaren en bewegingen je baby (en later dreumes en peuter) om teksten te memoriseren.

Het knisperboekje van de Babybijbel is perfect voor de sensomotorische ontwikkeling

Het Babybijbel knisperboekje is onderdeel van de Babybijbel serie, geschreven door Corien Oranje en vormgegeven door Marieke ten Berge.

In het knisperboekje staat een kort verhaaltje gebaseerd op Psalm 139. Door deze samen met je baby te lezen en het liedje te zingen (dat is geïnspireerd op Hoofd, schouders, knie en teen,) maak je je baby niet alleen bekend met Gods Woord maar ook met termen en namen uit de Bijbel. Door je baby met het knisperboekje te laten spelen, geef je hem of haar de ruimte om zelf te ontdekken hoe heerlijk zacht het boekje is en hoe fijn het knispert als de baby het boekje aanraakt! Wat ons betreft het ideale kraamcadeau.

Benieuwd naar welke manier van Bijbellezen bij jouw gezinssituatie past? Doe de gezinsscan en ontvang een advies dat is afgestemd op jouw gezin!

Ontdek meer over Bijbellezen met de allerkleinsten.

Babybijbel knisperboekje Het Onze Vader

€ 10.95

Deel dit bericht

Laat je verder inspireren

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hidden
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.