Hoofdinhoud

Begin het nieuwe schooljaar met zegenen

5 geweldige Bijbelse zegeningen voor je kind

Het begin van een nieuw schooljaar is altijd een bijzonder moment. Er heerst een bepaalde spanning over wat komen gaat en tegelijkertijd is er het uitzien naar nieuwe kansen en mogelijkheden. Maar na zes weken zomervakantie is het als ouder ook een moment om je kind(eren) weer los te laten en toe te vertrouwen aan de leerkracht. Wat is het dan mooi dat de Bijbel ons krachtige zegeningen biedt die we kunnen gebruiken om onze kinderen te steunen in hun avonturen op school.

Waarom zegenen?

Zegenen is in de Bijbel het uitspreken van iets goeds over iemand. In het Oude Testament is het zegenen vaak nog voorbehouden aan een bepaalde autoriteit, maar uiteindelijk ligt de kracht van de zegen bij de bron zelf, namelijk God. In het Nieuwe Testament verschuift de betekenis van zegenen zelfs nog iets meer richting een uitspraak van dankzegging of heiliging. Het is een manier om hoop, goedheid, bescherming toe te wensen aan je dierbaren, inclusief je kinderen. Daarom geven we jou als ouder graag vijf geweldige Bijbelse zegeningen mee die kunt bidden of uitspreken over je kinderen om ze te ondersteunen in het nieuwe schooljaar.

1. Moge de Heer je helpen (Spreuken 3:5-8, BGT)

‘Je moet op de Heer vertrouwen. Denk aan hem bij alles wat je doet, dan zal hij je helpen. Denk niet dat je alles zelf kunt. Wees niet eigenwijs, maar heb eerbied voor de Heer. Blijf uit de buurt van slechte mensen en doe geen kwaad. Dan zul je sterk en gezond zijn.’ Bid deze zegen voor je kind om wijsheid en begeleiding te ontvangen bij het nemen van beslissingen en het maken van nieuwe vrienden.

2. Moge de Heer je kracht geven (Jesaja 40:31, NBV21)

‘Maar wie hoopt op de HEER krijgt nieuwe kracht: hij slaat zijn vleugels uit als een adelaar, hij loopt, maar wordt niet moe, hij rent, maar raakt niet uitgeput.’ Bid deze zegen voor je kind om volhardend en sterk te zijn bij het omgaan met uitdagingen op school.

3. Moge de Heer je vrede geven (Filippenzen 4:6-7, BGT)

‘Maak je geen zorgen, maar vraag God alles wat je nodig hebt. Bid tot God, wat er ook gebeurt. En dank hem altijd. Dan zal God zijn vrede aan jullie geven. Dat is een vrede die geen mens ooit gekend heeft. Die vrede zal jullie gevoel en jullie gedachten beschermen tegen al het kwaad. Want jullie horen bij Jezus Christus.’ Bid deze zegen voor je kind om vrede te ervaren in tijden van stress en drukte op school.

4. Moge de Heer je beschermen (Psalm 121:7-8, BGT)

‘De Heer zal je steeds beschermen, het kwaad zal je niet raken. De Heer beschermt je, overal, waar je ook gaat, je leven lang.’ Bid deze zegen voor je kind om veiligheid en bescherming te ontvangen, zowel op school als onderweg.

5. Moge de Heer je zegenen met vreugde (Numeri 6:24-26, BGT)

‘De Heer zal jullie gelukkig maken en jullie beschermen. De Heer zal bij jullie zijn en voor jullie zorgen. De Heer zal aan jullie denken en jullie vrede geven.’ Bid deze uitgebreide zegen voor je kind om te groeien in vreugde, genade en innerlijke vrede.

Zegenend de dag door

Laten we het nieuwe schooljaar beginnen met liefde, positiviteit en vertrouwen in de beloften van God.

Neem deze zegeningen mee in je dagelijkse routine, op de terugweg van school, tijdens het stofzuigen of lunchwandeling. Naast dat het krachtige uitspraken zijn, helpt het jou ook om je kind door de dag heen toe te vertrouwen aan de zorg van God, want Hij is altijd bij hen!

Moge jouw kinderen dit jaar gezegend zijn terwijl ze de wereld ontdekken en groeien in kennis en karakter.

Deel dit bericht

Laat je verder inspireren

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hidden
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.