Hoofdinhoud

Activiteiten om Pasen te vieren met je gezin

Met Pasen om de hoek, is het een geweldige tijd om samen te komen en de betekenis van deze bijzondere gebeurtenis, Jezus’ opstanding uit de dood, te vieren. In deze blog delen we leuke en betekenisvolle activiteiten die de vreugde van Pasen in huis brengen.

1. Leef toe naar Pasen

Begin niet pas op Eerste Paasdag, maar leef met het hele gezin toe naar dit prachtige feest. Hang een slinger op met (zelfgemaakte) afbeeldingen die het Paasverhaal laten zien. Hang bijvoorbeeld de dagen vooraf steeds een nieuwe afbeelding op. Lees steeds de bijbehorende Bijbeltekst. 

2. Doe een Opstandings-eieren-zoektocht

Organiseer een ‘Opstandings-eieren-zoektocht’ in de tuin of een nabijgelegen parkje. Vul plastic of houten eieren met kleine symbolen die iets met het paasverhaal te maken hebben, zoals een kruisje, een steen, en een stukje stof. Laat de kinderen de eieren verzamelen, leg ze op volgorde van het Bijbelverhaal en bespreek samen de betekenis van elk symbool.

3. Bezoek of organiseer een paasdienst voor kinderen

Is de paasdienst in jouw kerk niet gericht op kinderen? Misschien is er een kerk in de buurt die een speciale gezinsdienst organiseert waarbij er extra aandacht is voor kinderen. Of nodig zelf een paar gezinnen uit en vier het paasfeest samen. Zing een aantal mooie liederen, vertel het paasverhaal (of bekijk het via een kindvriendelijke YouTube-video) en eet samen. Wie weet start je hiermee een nieuwe traditie!

4. Vier met een paaskaraoke

Zet een gezellige sfeer met paasliederen. Zing samen liederen die de opstanding van Jezus vieren. Maak er een leuke ‘Paasliederen Karaoke’ van en laat de kinderen hun favoriete lied kiezen. Wat is er mooier dan samen zingen over wat Jezus voor ons heeft gedaan?

5. Paas-Knutselmiddag

Organiseer een knutselmiddag waarbij kinderen kunstwerken maken die iets met Pasen te maken hebben. Denk aan het maken van een ‘leeg graf’ met klei of papier, of het schilderen van paasbloemen ter ere van het nieuwe leven dat Pasen vertegenwoordigt. Knutsel van karton alle figuren die een rol spelen in het Bijbelverhaal en speel het verhaal uit. Of maak een Palmpasenstok en vertel daarbij waar de verschillende onderdelen voor staan.

6. Doe iets vriendelijks voor jullie buren

Pasen is de uitgelezen kans om een heerlijk paasbaksel bij de buren langs te brengen, met een mooie kaart waarop de betekenis van dit feest beschreven staat. Het is meteen een mooie kans om iets te delen van jullie geloof. Als je dit nog te spannend vindt, houd het dan gewoon bij het liefdevolle gebaar. Wellicht raken jullie in gesprek en komt het alsnog ter sprake.

7. Bedank Jezus als gezin

Sluit de dag af door samen te komen en God te danken voor de vreugde van Pasen. Laat elk gezinslid iets benoemen waarvoor ze dankbaar zijn en sluit af met een gebed waarin je vraagt om liefde, vrede en vreugde in jullie gezin en daarbuiten.

Heel veel plezier en zegen deze Pasen. Laat de vreugde van Pasen stralen in jullie huis en harten!

Bekijk ondersteunende materialen om met een paasverhaal aan de slag te gaan:

Deel dit bericht

Laat je verder inspireren

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hidden
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.