Hoofdinhoud

7x Doopcadeaus

De doop van een baby is een bijzonder moment. Als ouders laat je zien dat je je kindje wilt opvoeden met de Bijbel en in het geloof. Het is mooi dat dit in de kerk gebeurt, in het openbaar, en dat de gemeente belooft om de ouders te ondersteunen in de geloofsopvoeding.

Je kunt het zien als een soort startpunt in de geloofsreis van je kind. Vaak krijg je van de kerk een kinderbijbel cadeau en van familie en gemeenteleden passende Bijbelboekjes of een andere cadeautjes voor je baby.  Wil je je oriënteren om iets te geven of te vragen? We geven in deze blog een aantal leuke tips!

1. Babybijbel

In de Babybijbel vind je de mooiste verhalen voor je baby. De bijbelverhalen worden zo verteld dat ook je kindje ze kan ervaren. Samen voel je de zon op je wangen, hobbel je mee met Abraham op de kameel en maak je muziek voor God. Zo komen de verhalen uit de Bijbel tot leven in woorden en beelden die passen bij baby’s. Bij elk verhaal vind je een kinderliedje op een bekende melodie, lieve en grappige bijbelliedjes die je graag voor je baby zult zingen.

De verhalen zijn kort en er wordt gebruik gemaakt van eenvoudige zinnen. Wat ik zo mooi vind is dat alle teksten sterk op de zintuigen en interactie gericht zijn. Hierdoor sluiten ze goed aan op de behoefte van baby’s. De liedjes op bekende wijsjes (‘Hoedje van papier’, ‘Paardje in galop’) kan elke ouder zo meezingen.

De klas van juf Linda

2. Geliefd en gedoopt

Een prachtig vormgeven boekje van Marieke ten Berge. Voor een leuke kleine prijs.

De doop van je zoon of dochter is iets om te vieren. Wat een rijkdom als je mag weten dat God jouw kind als het zijne beschouwt. De tekeningen en teksten in dit boekje drukken Gods koesterende en beschermende liefde op een prachtige manier uit. Een heerlijk boekje om samen met je kind door te bladeren, en om uit voor te lezen. Met versjes en teksten waarmee je je kind Gods zegen kunt meegeven.

3. Ik beloof jou

‘Ik beloof het je’ van Max Lucado is met recht een hartverwarmend boek met een boodschap die iedere ouder aan zijn kind mee zou willen geven: God maakte jou, heeft jou lief, wil er altijd voor jou zijn en zal er altijd voor jou zijn. Dat belooft God.

Een prachtig boek dat een perfecte kraamcadeau en doopcadeau is. Treffend, eenvoudig, zeker, gelovend, hopend.

Wat een prachtig geschreven, waardevol boekje over de onvoorwaardelijke liefde van ouders naar hun kinderen en van God naar Zijn kinderen. 

Linda

4. Gefeliciteerd je bent gedoopt

De doop is iets feestelijks. Een moment om ook later bij stil te staan.
‘Gefeliciteerd, je bent gedoopt!’ helpt je niet alleen om van alles te leren
over de doop, maar ook om je eerste twaalf doopdagen samen met anderen te
vieren. Dit mooi gebonden en geïllustreerde boek heeft veel schrijfruimte en biedt
plaats aan foto’s en (aan)tekeningen. Zo wordt dit boek persoonlijk, helemaal
van jóu.

5. Babybijbel, Mijn eerste woordjes

In dit boekje volg je samen met je kindje het scheppingsverhaal en leert het tegelijkertijd zijn eerste woordjes kennen. De vorm van het boekje is uniek. Dit carrouselboekje is namelijk geschikt om neer te zetten op tafel, in de box of op de commode. Vouw het omslag naar binnen, sluit het klittenband en beleef samen urenlang kijkplezier.

In het boekje is ook een lied opgenomen, te zingen op de wijs van ‘Visje, visje in het water’.

6. Prentenbijbel

In dit dikke lees- en kijkboek lees je verhalen met behulp van korte teksten en grote, heldere illustraties met veel details. De teksten en illustraties vertellen samen hoe de mensen leefden in de tijd van de Bijbel. En wat God deed in het leven van mensen.

7. God houd van jou

Een prachtig boekje met een boodschap die elke kind elke dag zou moeten horen. Met stofjes om te voelen en luikjes om te openen! Voor peuters niets leukers om te doen. De lieve tekst op rijm laat kinderen zien dat God houdt van dieren en mensen, hoe klein ze ook zijn. Een leuk cadeautje bij geboorte, doop of opdragen.

Speciaal voor jou

Wil jij Bijbellezen op een manier die bij jouw gezin past? Wij reiken jou praktische tips die aansluiten op jullie wensen.

  • De beste kinderbijbels
  • Challenges, downloads, boekjes en video’s
  • Inspiratie en toerusting
  • Tips voor de praktijk.

En dat allemaal afgestemd op jouw gezin!

Deel dit bericht

Laat je verder inspireren

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hidden
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.