Hoofdinhoud

7 Bijbelteksten voor eindexamenkandidaten

De examenperiode brengt allerlei emoties en spanningen met zich mee, zowel positieve als negatieve. Hoe jij deze tijd ook in gaat en wat je plannen ook zijn voor hierna, één ding mag je zeker weten: God gaat met je mee.

Vraag om hulp

Ben je zenuwachtig voor dat ene vak? Bang dat je alles zomaar zult vergeten? Vraag God om zijn vrede. Hij wil betrokken zijn bij elk aspect van je leven. Aarzel niet, vraag Hem gewoon wat je nodig hebt.

1. Wees over niets bezorgd, maar vraag in alle omstandigheden aan God wat u nodig hebt en dank Hem in uw gebeden. Dan zal de vrede van God, die alle verstand te boven gaat, uw hart en gedachten in Christus Jezus bewaren.

Filippenzen 4:6-7

Ben je zenuwachtig voor dat ene vak? Bang dat je alles zomaar zult vergeten? Vraag God om zijn vrede. Hij wil betrokken zijn bij elk aspect van je leven. Aarzel niet, vraag Hem gewoon wat je nodig hebt.

2. Heer, laat mij zien hoe ik moet leven,
wijs mij de goede weg.
Leer me om trouw te zijn aan u,
zeg me wat ik moet doen.
Want u bent mijn God,
u bent mijn redder.
Ik hoop op uw hulp,
elke dag weer.

Psalm 25:4-5, BGT

Als je God vraagt om je te leiden, dan zal Hij dat doen. Dat belooft Hij telkens weer, en jij mag daar dag in dag uit op vertrouwen.

3. Vertrouw op de HEER met heel je hart,
steun niet op eigen inzicht.
Denk aan Hem bij alles wat je doet,
dan baant Hij voor jou de weg.

Spreuken 3:5-6

Dreig je in paniek te raken? Denk aan Hem. Ben je bang? Weet dat Hij dichtbij is. Gaat het goed? Dank Hem voor zijn leiding en kracht!

Kijk omhoog

4. Kijk eens naar de vogels in de lucht. Ze werken niet op het land en ze bewaren geen graan in een schuur. Jullie Vader in de hemel geeft ze te eten. En jullie zijn voor hem veel belangrijker dan de vogels.

Matteüs 6:26, BGT

School, examens en diploma’s zijn belangrijk. Maar vergeet niet om tijdens al je harde werk soms ook even naar boven te kijken. Misschien wel letterlijk: kijk omhoog, naar de bomen, de vogels en de wolken, en bedenk dat er een God is die over jou en over de hele wereld waakt.

5. Doe alles wat je doet, zo goed mogelijk. Doe alsof je voor Christus werkt, en niet voor mensen.

Kolossenzen 3:23, BGT

Of je nu heel gemotiveerd bent of eerder de neiging hebt om de kantjes ervan af te lopen, ook in deze fase van je leven mag je alles doen tot eer van God. Laat Hem je motivatie zijn en Hij zal bij je zijn bij elke stap die je zet en elke bladzij die je omslaat.

6. Vertrouw bij je werk op de HEER,
en je plannen zullen slagen.

Spreuken 16:3

En als het niet in één keer goed gaat?

7. Een rechtvaardige komt zevenmaal ten val,
maar telkens staat hij op.

Spreuken 24:16

Deel dit bericht

Laat je verder inspireren

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hidden
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.