Hoofdinhoud

5 manieren waarop God als een moeder voor ons zorgt

Op Moederdag verwend worden door je kinderen blijft bijzonder. De blije verwachting in hun ogen als je het zelf geknutselde cadeautje opent … En ze groeien 3 centimeter van trots als je met de ketting van geverfde macaroni naar de kerk gaat of het fotolijstje van ijslollystokjes in de vensterbank toont. Momenten om van te genieten. Moederdag is bij uitstek de dag om stil te staan bij het moederschap. Wist je dat de Bijbel ook spreekt over God als moeder?

Hier zijn vijf manieren waarop de Bijbel Gods moederhart aan ons laat zien:

1. God troost ons als een liefdevolle moeder

In Jesaja 66:13 zegt de Heer: ‘Zoals een moeder haar zoon troost, zo zal Ik jullie troosten.’ Net zoals een moeder haar kind troost als het verdrietig is, troost God ons met zijn liefde en zorg.

2. God beschermt ons zoals een vogel haar jongen beschermt

In Psalm 91:4 staat dat de Heer ons beschermt zoals een vogel haar jongen beschermt: onder haar vleugels. ‘Hij zal je beschermen met zijn vleugels, onder zijn wieken vind je een toevlucht.’ Net zoals een moedervogel haar jongen beschermt tegen gevaar, beschermt God ons tegen alles wat ons kwaad wil doen.

3. God draagt ons als een moeder haar kind

In Jesaja 66:12 zegt de Heer: ‘Je zult op de heup gedragen worden en worden gewiegd op haar schoot.’ Net zoals een moeder haar kind draagt en wiegt, draagt God ons met zijn liefde en zorg.

4. God zorgt voor ons als een moeder voor haar kind

In Jesaja 49:15-16 zegt de Heer: ‘Een moeder zorgt toch ook goed voor het kind dat ze in haar buik gedragen heeft? Ze vergeet haar kind nooit’ (BGT). Net zoals een moeder voor haar kind zorgt, zorgt God voor ons met zijn liefde en zorg.

5. God koestert ons als een moeder haar baby

In Hosea 11:3-4 zegt de Heer: ‘Ik was het die Efraïm leerde lopen en hem op mijn arm nam. (…) Ik hield hun het voer zelfs nog voor.’ Net zoals een moeder haar baby koestert en voedt, koestert God ons met zijn liefde en zorg.

Wat doen deze teksten met jou? Bemoedigt het beeld van God als moeder je? Of voelt het juist ongemakkelijk aan?

Samen bespreken

Het is ook waardevol om dit onderwerp met de kinderen te bespreken. Misschien wel tijdens het ontbijt op de zondag van Moederdag. Vragen om het gesprek te starten: 

  • Is er een verschil tussen hoe papa en mama voor jou zorgen?
  • Als jij aan God denkt, zie je dan een vader of een moeder voor je? 
  • Zou het ook de ander kunnen zijn?

Laten we deze Moederdag niet alleen onze aardse moeders eren, maar ook God dankbaar zijn voor zijn moederlijke liefde en zorg voor ons.

Speciaal voor jou

Wil jij Bijbellezen op een manier die bij jouw gezin past? Wij reiken jou praktische tips die aansluiten op jullie wensen.

  • De beste kinderbijbels
  • Challenges, downloads, boekjes en video’s
  • Inspiratie en toerusting
  • Tips voor de praktijk.

En dat allemaal afgestemd op jouw gezin!

Deel dit bericht

Laat je verder inspireren

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hidden
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.