Hoofdinhoud

3 tips voor Pasen met peuters en dreumesen

Voor kinderen van 0-4 is toeleven naar Pasen supermoeilijk en helemaal om zes weken van te voren te starten. Daarom is ons advies: gebruik de veertigdagentijd voor jezelf en focus met de kinderen vooral op het Paasfeest, we vieren feest omdat Jezus leeft. 

Drie tips om met peuters toe te leven naar Pasen

  • Zet muziek op!

Liedjes van Elly & Rikkert, Jan Visser, Opwekking voor kids en andere artiesten zijn ideaal om de boodschap van het paasverhaal dicht bij kinderen te brengen. De teksten zijn eenvoudig, de melodie vrolijk.  We hebben een handige Playlist voor je klaargezet in Spotify.

  • Maak het visueel

Bij een abstract verhaal als de opstanding van Jezus helpt het jonge kinderen om te spelen met alle zintuigen. Versier samen je huis met bloemen, eitjes, kuikentjes en Paastakken en vertel dat het Paasfeest gaat over nieuw leven. Jezus stond op en dat was een nieuw begin.  Of maak een kijktafel met verschillende voorwerpen. Lees samen een eenvoudig boekje met het Paasverhaal, waardoor je kinderen bekend maakt met de personen en begrippen uit het paasverhaal.

  • Vier het feest met de speciale Peuterparty

Melanie van de Peut, auteur van Mijn Peuterbijbel, ontwikkelde een peuterparty bij Palmpasen en bij het Paasfeest. Een compleet programma met liedjes en verhalen om met jonge kinderen het Paasfeest te vieren. Leuk voor in de crèche van de kerk of de kinderopvang, maar natuurlijk ook prima thuis te gebruiken. 

 

Speciaal voor jou

Maak van Pasen écht een feest! Welke manier past het beste bij jouw gezin? Doe de scan en krijg advies voor elke leeftijd!

En dat allemaal afgestemd op jouw gezin!

Deel dit bericht

Laat je verder inspireren

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hidden
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.