Hoofdinhoud

10x Een aansprekend Bijbels dagboek

Zelf uit de Bijbel lezen is voor tieners, pubers en jongeren best een opgave. De Bijbel is en blijft een dik boek waarin het lastig kan zijn om je weg te vinden. Een Bijbels dagboek kan helpen om structuur aan te brengen in het Bijbellezen. We hebben 10 Bijbelse dagboeken voor jongeren op een rijtje gezet.

1. Bijbel in Gewone Taal dagboek

Een toegankelijk Bijbels Dagboek dat de Bijbel voor zichzelf laat spreken. Elke dag een tekstgedeelte uit de Bijbel in Gewone Taal met daarbij een vraag of korte gedachte om nog langer over de tekst na te denken. In 365 dagen ga je alle Bijbelboeken langs.

Bijbel in Gewone Taal Dagboek

€ 22.50

2. KrisKras door de Bijbel

KrisKras door de Bijbel is een interactief Bijbels dagboek dat kinderen vanaf 9 jaar (met hun ouders) de Bijbel op een nieuwe manier laat ontdekken. Hoe werkt het? Kies een genre en lees de bijbehorende verhalen. Zo kom je langs verschillende bekende en minder bekende Bijbelverhalen uit zowel het Oude als het Nieuwe Testament. Elk verhaal wordt geïntroduceerd, maar de Bijbeltekst zelf lees je in je eigen favoriete Bijbel. Bij ieder verhaal staan verwerkingen in de vorm van creatieve opdrachten, proefjes, doordenkertjes, vragen of weetjes. Ontdek en beleef de Bijbel op een nieuwe manier! Geschreven door Hanna Holwerda.

3. Leef je geloof

Leef je geloof is een eigentijds, aansprekend Bijbels dagboek voor tienermeiden (ca. 12-17 jaar). Het bevat voor elke dag een Bijbeltekst met overdenking en aansluitend gebed, onderverdeeld in zesentwintig thema’s – van vertrouwen en leren, tot jezelf blijven en danken – die tienermeiden meer leren over zichzelf, God en de Bijbel. In de hoop dat ze er daardoor achter komen hoe ze hun geloof een plekje kunnen geven in hun dagelijkse bezigheden en samen met God kunnen leven. Dat ze ontdekken: zó leef je je geloof!  Geschreven door Danielle Heerens.

Speciaal voor jou

Wil jij Bijbellezen op een manier die bij jouw gezin past? Wij reiken jou praktische tips die aansluiten op jullie wensen.

  • De beste kinderbijbels
  • Challenges, downloads, boekjes en video’s
  • Inspiratie en toerusting
  • Tips voor de praktijk.

En dat allemaal afgestemd op jouw gezin!

4. Dicht bij Jezus voor jonge tieners

Als je vrienden met je willen praten, bellen ze je op je mobieltje of sturen ze je een berichtje. Maar als je beste vriend, Jezus, met je wil praten, maakt Hij direct contact met jouw hart. Sarah Young ging in de Bijbel op zoek naar wat Jezus tegen mensen zegt en past dat toe op ons eigen leven. Het resultaat een dagboek waarin het net is alsof Jezus direct tegen jou spreekt. Geschreven door Sarah Young.

5. Jij bent de mooiste

Dit is een Bijbels dagboek speciaal voor tienermeiden over onderwerpen uit hun dagelijks leven, zoals uiterlijk & innerlijk, eerlijkheid, seksualiteit, vriendinnen, leven voor God, liefde, vakantie. Het helpt meiden om even stil te staan, een blik in de spiegel te werpen en van een afstandje naar jezelf te kijken: wie ben ik en wie wil ik worden? Aan dit dagboek schreven mee: Brigitte Wolthuis, Corien Oranje, Ineke Zuidhof, Jeanette Molema, Karlan van Ieperen, Maaike Ymkje de Jong, Mariska Vos, Marlies Medema, Miranda Tollenaar en Theanne Boer.

6. Topgeheim

Topgeheim is een kleurrijk dagboek voor kinderen van 8 -12 jaar, over onderwerpen als dappere helden, bijzondere sporten, verrassingen, dieren, gekke gerechten en kinderen in de Bijbel. De korte overdenkingen brengen onderwerpen uit de Bijbel dichtbij het leven van alledag. Met vragen om samen over na te denken, grappige quizjes, gebedsonderwerpen en links naar filmpjes. Geschreven door Corien Oranje.

7. One Plan, One God, One Life

Dit Bijbels dagboek telt 365 korte overdenkingen die jongeren helpen je om hun relatie met God te verdiepen en te ontdekken wat zijn plan voor hun leven is. Iedere dag lees je een korte Bijbeltekst, een overdenking en een vraag of gedachte om verder over na te denken. Geschreven door Max Lucado.

Speciaal voor jou

Wil jij Bijbellezen op een manier die bij jouw gezin past? Wij reiken jou praktische tips die aansluiten op jullie wensen.

  • De beste kinderbijbels
  • Challenges, downloads, boekjes en video’s
  • Inspiratie en toerusting
  • Tips voor de praktijk.

En dat allemaal afgestemd op jouw gezin!

8. Life Hack

Deze sta-kalender bevat 75 dilemma’s, stellingen en vragen om als tieners en ouders te gebruiken. De thema’s komen uit het leven van tieners en dagen uit tot een open en echt gesprek. Bij elke stelling of dilemma staat een Bijbeltekst. Soms heel bekend, maar vaak ook onbekend en verrassend. Een tekst om te prikkelen, het gesprek op gang te brengen of te ondersteunen. Zo kunnen de tieners ontdekken dat de Bijbel relevant is voor hun leven. Met deze LIFEHACK krijgen tieners zelf de regie. Ze kiezen de kaart die zíj boeiend vinden. Ze leggen de vraag, stelling of dilemma aan hun ouders voor. Als ouder word je uitgedaagd om te delen wat geloven betekent voor jouw leven en een inkijkje te geven in je hart mét al je twijfels, falen en onzekerheden.

9. Bijbels dagboek voor tieners

Dit is een Bijbels dagboek voor tieners die houden van duidelijkheid. Vaak gebruiken we veel beeldtaal als we de Bijbel uitleggen of over geloof spreken. In dit dagboek is beeldtaal vermeden. Wél vind je in dit dagboek voor elke dag een stuk uit de Bijbel met heldere uitleg, concrete toepassingen en interessante weetjes. Daardoor goed bruikbaar voor tieners met autisme spectrum stoornis. Ook in de vormgeving is rekening gehouden met deze doelgroep. En de schrijvers hebben allen ervaring met jongeren met autisme.

10. Schatrijk

Dit dagboek biedt tieners de mogelijkheid om elke dag een stukje uit de Bijbel te lezen en te overdenken. De dagstukjes zijn geschreven aan de hand van het getuigenis van de apostel Johannes. Hij was een goede vriend van Jezus en een ooggetuige van alles wat Hij op aarde deed. De inhoud van dit dagboek laat jongeren zien hoe groot en allesomvattend Gods liefde is. Als je Hem kent en bij Hem hoort, ben je schatrijk! Allerlei eigentijdse thema’s, zoals vriendschap, geldbesteding, vergeving en bezorgdheid, komen aan bod. Geschreven door Gerrit ten Berge.

Deel dit bericht

Laat je verder inspireren

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hidden
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.