Hoofdinhoud

10 x bidden met kinderen

Bidden mét je kinderen is mooi, je laat hen ervaren dat ze zelf contact kunnen maken met God. Maar voor sommige kinderen kan dit best heel spannend zijn. Want je gaat praten tegen iemand die je niet ziet. Door het samen te doen, leren kinderen van hoe jij bidt, en geef je hun direct de kans om het zelf te proberen.

Soms is het lastig om de juiste woorden te vinden en kan een gebed voorlezen kinderen helpen. Bidden mag je leren en de 10 gebeden in deze blog kunnen daarbij helpen. Eenvoudige gebeden om samen te bidden: als je verdriet hebt, om te danken¸ een gebed om wijsheid en gebeden om de dag te beginnen of af te sluiten.  

1. Vertrouwen

Grote God, U bent anders en groter dan wij. U kunt wat wij niet kunnen. U weet wat wij niet weten. U lijkt soms ver weg. En tegelijk bent U ook dichtbij. Want U luistert naar ons en U blijft ons trouw. Ook al begrijpen we veel dingen niet, we willen op U vertrouwen. Dank u dat we nu met U in gesprek mogen zijn. Amen

2. Verdriet & troost

Goede God, Soms gebeuren er verdrietige dingen in ons leven. Soms verliezen we mensen van wie we houden. Of gaan er dingen kapot die we belangrijk vinden. Dan voelen we ons verdrietig en alleen. Maar U bent bij ons, U laat ons niet in de steek. Daarom danken wij U. Amen.

3. God is er altijd

Heer, God die dichtbij is, U ziet ons als we thuis zijn en U ziet ons onderweg. U ziet alles wat we doen. Wat een wonder! God, we willen dat U alles van ons weet, dat U weet wie wij zijn. Kijk in ons hart, onderzoek al onze gedachten. Kijk of we leven zoals U dat wilt, en leid ons op de weg die U ons wijst. Amen.

4. Danken

Trouwe God, We zijn blij dat U er voor ons bent, en dat U voor ons wilt zorgen. We danken U voor alle mooie dingen die om ons heen gebeuren. Wilt U ook bij ons zijn als we het moeilijk hebben. Als het leven niet zo mooi is, of als we niet zo gelukkig zijn. Geef ons dan hoop en moed om in U te geloven. Om het goede te doen, zodat we uw vrede voelen. Amen.

Speciaal voor jou

Wil jij Bijbellezen op een manier die bij jouw gezin past? Wij reiken jou praktische tips die aansluiten op jullie wensen.

  • De beste kinderbijbels
  • Challenges, downloads, boekjes en video’s
  • Inspiratie en toerusting
  • Tips voor de praktijk.

En dat allemaal afgestemd op jouw gezin!

5. Wijsheid

Goede God in de hemel, In de Bijbel vinden we lessen en regels die u ons geeft en die ons dicht bij u kunnen brengen. Soms is dat best lastig, maar u helpt ons om alles te begrijpen. Help ons om altijd te blijven zoeken naar wijsheid, en om altijd aan u te denken. Dan zullen we ook zelf wijs worden. Amen.

6. Veilig

Trouwe God, Bij U zijn we altijd veilig. U zorgt voor ons, ook als we bang zijn, of verdrietig. U bent er voor ons en voor alle mensen. U gaat met mensen mee. U laat ons dromen van een wereld waar geen gevaar meer is, en geen oorlog. Wilt U voor alle mensen op deze wereld zorgen? Laat ze weten dat U er altijd voor hen wilt zijn. Amen.

7. Omgaan met anderen

Trouwe God, Soms sluiten we andere kinderen buiten. Omdat ze zich anders gedragen, omdat ze niet denken zoals wij, of omdat ze lelijk tegen ons doen. Help ons om, net als Jezus, de ander echt te zien. Help ons om met anderen om te gaan, zoals we willen dat anderen met ons omgaan. En geef ons moed om te veranderen waar dat moet. Amen.

8. Gebed om de dag mee te beginnen

God, U bent goed voor ons. U bent trouw aan ons. Elke dag weer. Of het nu dinsdag is of zondag. Zaterdag of donderdag. Iedere dag bent U er. Help ons om ook goed te zijn. Om het goede te doen. Voor andere mensen, en voor de wereld om ons heen. Elke dag van de week. Amen.

9. Gebed om de dag mee af te sluiten

Lieve Heer, de dag is weer voorbij, het is tijd om te gaan slapen. Wilt U ook bij mij blijven in de nacht? Dank U voor de fijne dingen en voor alles wat ik heb geleerd. Er gingen ook dingen niet goed, wilt U dat vergeven? Wat fijn dat er morgen weer een nieuwe dag is en dat we weer opnieuw mogen beginnen. Amen.

10. God zorgt voor ons

Goede God, U zorgt altijd voor ons en U bent trouw. U wilt graag voor ons zorgen. In de Bijbel staat dat U op een herder lijkt. Zoals een herder van zijn schapen houdt, zo houdt U van ons. U zoekt ons als we te ver bij U vandaan gaan. U wordt blij als mensen van U houden. Het is feest als mensen in U geloven. Dank U wel dat u blijft zoeken tot U ons weer vindt. Amen.

Deze gebeden komen uit het materiaal van Bijbel Basic. Ontdek hier meer over op de site van Bijbel Basic.

Deel dit bericht

Laat je verder inspireren

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hidden
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.